Ioniţă, Dodon, Candu şi Cojocaru despre primele audieri în cazul atacurilor raider

Embed:

Primele audieri parlamentare în cazul atacurilor de tip raider asupra băncilor au avut loc astăzi la Comisia Economie, Buget și Finanțe. Reprezentanţii tuturor grupurilor parlamentare au audiat șefii de la Comisia Naţională a Pieţei Financiare şi Banca Naţională a Moldovei. 

Președintele Comisiei Economie, Buget și Finanțe, Veaceslav Ioniță a declarat că acum există mai multe întrebări, decât răspunsuri. "Mai multă informație vom avea luni, când vor avea loc următoarele audieri. Mă interesează viteza cu care s-au adoptat anumite decizii. Mi se pare că unele instituții au activat cu un pas de două, trei zile întârziere", a menționat Ioniță. Potrivit acestuia, la următoarea ședință vor fi invitați "cei care spun că sunt victime". 

Democratul Adrian Candu este de părere că Ministerul Justiției trebuia să fie audiat primul. "Totul a început de la deciziile unor judecătorii", a explicat Candu. Deputatul PD a mai spus că PLDM dorește să învinuiască unele instituții care aparțin altor partide politice. Acesta a ținut să menționeze că atacurile nu reprezintă altceva decât un conflict între acționari, iar politicienii cad victime ale acestora. 

Și deputatul PL Vadim Cojocaru susține că există un conflict între acționarii băncilor. "Această problemă a apărut la finele anului trecut. Toți acționarii știau, însă conflictul a fost aplanat și a reapărut abia acum, în iulie", a mai afirmat Cojocaru.

Guvernatorul Băncii Naţionale, Dorin Drăguţanu, spune că hotărârile instanţelor judecătoreşti prin care au fost înstrăinate acţiunile unor bănci au fost ţinute în taină mai mult timp.

Deputatul PCRM Igor Dodon a declarat că audierile de astăzi au fost binevenite. "Azi am avut audieri bune, am obținut informații suplimentare. Examinăm dacă legislația le-a permis instituțiilor de stat să întreprindă acțiunile necesare la timp", a explicat Dodon. Comunistul a mai spus că politicienii trebuie să fie mai calmi în declarații și să lase instituțiile să-și îndeplinească atribuțiile.

Directorul Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare a refuzat să facă declaraţii pentru presă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu