Ioniţă: Democraţii refuză să voteze din motive supte din deget. Guma: Colegii nu au acceptat amendamentele PD, noi nu am votat

Embed:

Liberal-democratul Veaceslav Ioniţă îi acuză pe deputaţii democraţi de faptul că ar avea un interes pe piaţa de metale. Asta după ce fracţiunea PD a refuzat să voteze în a doua lectură proiectul de lege cu privire la liberalizarea pieţei metalelor neferoase. Democraţii resping acuzaţiile şi spun că PLDM-ul este cel care are interese.

Veaceslav Ioniţă a declarat, după şedinţa Parlamentului de azi, 28 iulie, că interesul privat al unor partide din alianţă prevalează asupra interesului public. Declaraţia a venit după ce democraţii au refuzat să voteze proiectul referitor la demonopolizarea exportului de metale.

"Azi s-a văzut foarte clar ce alianţă avem. Atât de tare s-au grăbit, că au încălcat procedura şi nu ştiu ce au votat. Când ai trei proiecte identice, comisia vizată, în cazul nostru Economie, buget şi finanţe decide care este proiectul de bază. Iar acum, reiese că avem un nevot la nu ştiu ce proiect", a explicat Ioniţă.

"Ne pare foarte rău că o temă foarte discutată a fost lăsată la o parte, pe motive supte din deget. Amendamentele propuse de PD erau ca o perdea de fum pentru a justifica nevotul. Apropo, proiectul a fost promovat de ministrul partidului care nu a votat", a mai adăugat acesta, făcând referire la ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Ioniţă susţine că ceea ce spunea prim-ministrul, referitor la faptul că simte în fiecare zi că are o opoziţie în alianţă, s-a adeverit azi.

Pe de altă parte, democraţii spun că au votat proiectul în prima lectură, dar au refuzat să o facă şi acum, pentru că niciunul din amendamentele propuse de ei nu a fost susţinut de colegii din AIE.

"Am cerut comsiei o analiză serioasă care să demonstreze că nu vor fi afectate veniturile la bugetul de stat. PD a înaintat mai mult de 16 amendamente, în care am adus argumente, că azi avem o întreprindere de stat care garantează serioase venituri la bugetul de stat şi care trebuie menţinută. Dar am văzut că în actuala variantă a proiectului, pe viitor aceste venituri nu sunt garantate", a explicat Valeriu Guma.

El a mai adăugat că democraţii au evitat astfel situaţia când nu vor mai fi acumulări la bugetul de stat, iar bugetarii nu-şi vor primi salariile.

În plus, deputatul susţine, făcând referire la PLDM, că anume autorii proiectului vor să transforme un monopol de stat în interes de grupuri, fapt care care va avea efecte negative asupra bugetului de stat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu