Ioniţă, blocat în Italia. Fotbalistul nu va juca pentru naţionala Republicii Moldova în meciurile amicale cu Andorra şi Federaţia Rusă

Embed:

Fotbalistul Artur Ioniţă nu va juca pentru naţionala Republicii Moldova în meciurile amicale cu Andorra şi Federaţia Rusă. Partidele sunt programate pentru 26 şi respectiv 31 martie. Mijlocaşul legitimat la clubul Cagliari Calcio a mărturisit că decizia a fost luată de comun acord de oficialii clubului italian şi conducerea Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal din cauza epidemiei de COVID-19.

"Evident că este mai important sănătatea fiecărui. Am vorbit şi cu antrenorul principal despre acest subiect. La moment când vorbeam cu el nu era problema cu sosirea mea în Moldova, ci întoarcerea în Italia. Eram obligat să fiu două săptămâni în carantină", a spus Artur Ioniţă.

Jucătorul de 29 de ani susţine că echipa sa a sistat toate antrenamentele. În această săptămână forul italian de profil a anunţat că meciuriule din  campionatul intern au fost suspendate până pe 3 aprilie.

"Avem un program trimis de preparatorul fizic. Trebuie să facem exerciţii în fiecare zi. Atât! După asta priveşti filme şi citeşti cărţi. Mai mult nu poţi să faci nimic. Timpul trece foarte greu!", a menţionat Artur Ioniţă.

Ioniţă a mărturisit că de la o zi la alta se depisteză tot mai multe cazuri de infecție cu coronavirus la Calgiari, oraş situat pe insula Sardinia din sudul Italiei.

"O săptămână - 10 zile era totul liniştit. În partea nordului a Italiei totul era agitat. Acum este şi în Cagliari acest lucru, pentru că cazuri cât mai multe apar în fiecare zi. Spitalele din Cagliari nu reuşesc să facă faţă", a afirmat Artur Ioniţă.

În actuala ediţie din Seriei A, Artur Ioniţă a jucat 22 de partide.

loading...

Lasă un comentariu