Ioniţă: Audierile publice privind atacurile de tip raider din ţară vor avea loc marţi, la ora 10.00

Embed:

Audierile publice privind atacurile de tip raider din ţară vor avea loc marţi, la ora 10.00. Declaraţia a fost făcută acum câteva minute în cadrul unui briefing susţinut de Veaceslav Ioniţă, preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

Potrivit lui Ioniţă, mâine va avea loc prima şedinţă de audieri a două instituţii: Comisia Naţională a Pieţei Financiare şi Banca Naţională a Moldovei. "În cadrul audierilor trebuie să explicăm de ce nu au reacţionat instituţiile abilitate. Avem ca scop să depistăm care au fost carenţele legislative, cum au funcţionat şi dacă au funcţionat cum trebuie instituţiile vizate, cum a fost posibil să parvină acest fenomen", a precizat preşedintele Comisiei parlamentare economie, buget şi finanţe.

De asemenea, Ioniţă a declarat că audierile vor fi organizate pentru a acumula informaţiile necesare, astfel ca să se poată prezenta un raport în cadrul şedinţei extraordinare a Parlamentului: "Vrem să acumulăm informaţii care ar permite să prezentăm un raport în Parlament, ca mai apoi să fie analizat şi să se ia o decizie pe măsură".

În acelaşi context, deputatul PLDM a menţionat că este necesar rezolvarea de urgenţă a două probleme majore. "Avem de rezolvat două probleme, prima suntem obligaţi să asigurăm dreptul la proprietate persoanelor care au avut de suferit în urma atacurilor tip raider fără precedent pentru R. Moldova şi cea de a doua problemă să fie sancţionaţi autorii acestor acţiuni murdare", a punctat acesta.

Veaceslav Ioniţă a explicat că dacă cei ce se fac vinovaţi de acest caz nu vor fi pedepsiţi ar însemna că problema nu poate fi rezolvată, ci conservată: Dacă vinovaţii nu vor fi pedepsiţi în cel mai scurt timp ne vom ciocni de un nou atac raider".

Reamintim că recent la mai multe bănci din ţară au avut loc atacuri de tip raider. Potrivit premierului Vlad Filat, 27,5% din acțiunile Moldova Agroindbank, 78% de la Universalbank, 17% de la Banca de Economii și 5% de la Victoriabank au fost luate prin fraudă prin intermediul unor firme off-shore.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu