Ion Tighineanu, noul președinte al Academiei de Științe a Moldovei. Ce MESAJ i-a transmis Pavel Filip

Prim-vicepreședintele Academiei de Științe a Moldovei, Ion Tighineanu, a fost ales astăzi în funcția de președinte al AŞM în cadrul Adunării Generale a instituției. În acest context, premierul Pavel Filip a venit cu un mesaj de felicitare, dorindu-i să fie un lider dedicat cercetării și inovării.

"Felicitări, dle academician Ion Tighineanu, cu ocazia alegerii dvs. în funcția de președinte al Academiei de Științe a Moldovei. Sunt sigur că, urmare a reformelor promovate, știința națională se va dezvolta cu pași rapizi, iar noi ne vom mândri de rezultatele acesteia. Am spus nu o singură dată - capitalul uman, mai ales tinerii noștri, sunt valoarea cea mai de preț a Republicii Moldova. Vă urez mult succes", a menţionat Pavel Filip, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

PUBLIKA.MD aminteşte că Ion Tighineanu are 63 de ani, este doctor habilitat în fizică şi profesor universitar. În 2015, el a fost decorat cu "Ordinul de Onoare" şi este Cavaler al unui important ordin al Regatului Belgiei.

Funcția de președinte a AŞM a devenit vacantă după ce anul trecut, Gheorghe Duca şi-a dat demisia după aproape 15 ani de activitate. Acesta, împreună cu soţia sa, ar fi prejudiciat statul cu peste 900 de mii de lei.

Dosarul în privinţa celor doi a fost trimis în instanţa de judecată, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la trei ani de puşcărie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu