Ion Testemiţanu pleacă la Stoke City pentru un curs de pregătire

Embed:

Ion Testemiţanu vrea să înveţe de la englezi cum se antrenează o echipă de fotbal. Fostul secund a lui Balint va pleca pentru câteva zile la un curs de stagiere la Stoke City, finalista Cupei din sezonul trecut. Dacă la fotbal se pricep, englezii habar nu au ce înseamnă un vin bun - "Le duc şampanie de-a noastră, că a lor nu e bună" - a declarat Testemiţanu înainte de plecare.

"Antrenorul care este acolo este fostul meu antrenor de la Bristol City - Tony Pulis. El când a auzit că vin la stagiere la Stoke City mi-a spus "Welcome!", a povestit Testemiţanu.

Testemiţanu va asista şi la două meciuri din Premier League, pe stadionul de acasă a lui Stoke - Britannia Stadium.

"Voi asista la două meciuri obligatoriu. Voi fi la meciurile Stoke City - Aston Villa şi Stoke City - Wigan, de pe 26 şi 31 decembrie. Şi între zilele acestea trebuie să asist la toate antrenamentele, la toate pregătirile", a spus antrenorul.

Fostul internaţional spune că nu va pleca cu mâinele goale în Anglia.

"De la noi mai mult duc. Nişte vinuri bune, nişte şampanie bună. La ei şampanie nu e bună, eu vreu să le duc de-a nostru, mai dulce", menţionează Testemiţanu.

Un curs de pregătire la o echipă din primele 15 campionate ale Europei este obligatoriu pentru obţinerea licenţei PRO, pe care Ion Testemiţanu planifică să o primească în 2012.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu