ION STURZA: Declarația lui Brînzan este jignitoare

Declaraţia ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, prin care a luat în derâdere alegerea oamenilor din mai multe sate de a repara drumul care duce la biserică şi cimitir, a stârnit un val de critici dure. Chiar şi fostul premier Ion Sturza, un simpatizant al actualei guvernări, l-a apostrofat pe ministrul Economiei.

"Primăriilor, APL-urilor, li s-a propus să aleagă câte un kilometru de drum. Trebuie să vă spun că cea mai populară distanţă, deci mai popular drum ales a fost drumul de la biserică până la cimitir, nu e glumă e aşa, este strigător la cer."

Aceasta este declaraţia care a revoltat mai mulţi oameni vizaţi, internauţi, dar şi susţinători ai alianţei de guvernare. "Este o afirmație total deplasată și jignitoare la adresa oamenilor de la sate. Înțeleg, unii își doresc cu tot dinadinsul să fie originali și dau... cu bâta în baltă!", a scris fostul premier Ion Sturza pe pagina sa de Facebook. El a mai adăugat că localnicii au fost cei care au selectat porţiunile reabilitate în cadrul programului naţional "Drumuri bune", lucru care s-a întâmplat şi în satul său de baştină acum câţiva ani.  Sturza îi îndeamnă pe noii miniştri să nu-şi mai bată joc de oameni, să lase la o parte vacanţele şi să se apuce de treabă. Şi asta pentru că în curând toamna va bate la uşă şi atunci vom vedea ai cui boboci sunt mai frumoși, a mai scris fostul premier. 

Criticile din spaţiul public l-au lăsat rece pe ministrul Brînzan. După şedinţa Guvernului, oficialul a reiterat că este nemulţumit de modul de selectare a porţiunilor de drum renovate, chiar dacă acest lucru a fost făcut la solicitarea localnicilor.

"- Ei singuri trebuie să ia decizii, trebuie să fie independenţi.

- Dar aşa şi a fost până acum, au fost consultări cu oamenii.

- Da, vedem ce s-a reuşit, sunt unele localităţi unde au asfaltat păşunele.

- Aveţi exemple?

- Dumneavoastră ştiţi, hai să ne uităm pe hartă şi vom vedea...", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan.

Deşi, la începutul mandatului, Vadim Brînzan a lăudat programul "Drumuri Bune", acum susţine că acesta va fi stopat şi înlocuit cu altul.

"34 de contracte deja au fost semnate până la venirea noastră la Guvern, aceste contracte nu mai pot fi modificate. Decizia a fost luată de a păstra aşa cum sunt acum, de a încheia acest program anul acesta. Însă, începând cu anul viitor, se schimbă radical. Va fi creat Fondul Rutier, probabil în afara bugetului de stat. O parte din acest fond va fi direcţionat direct către primării", a spus ministrul Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan.


Anterior, fracţiunea parlamentară a Partidului Democrat din Moldova a solicitat audierea ministrului Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan, pentru a prezenta stadiul actual de implementare a Programului "Drumuri Bune". Anul trecut, prin acest proiect au fost reabilitați 1600 de kilometri, iar investiţiile au depăşit 1,6 miliarde de lei. Programul "Drumuri bune" a fost lansat de Guvernul Filip, la iniţiativa fostului preşedinte al PDM, Vlad Plahotniuc.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu