Ion Sturza a fost desemnat de şeful statului drept candidat la funcţia de prim-ministru

Embed:

Ion Sturza este desemnat în calitate de candidat pentru funcția de prim-ministru. Anunțul a fost făcut acum câteva clipe de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

"Avem încă timp pentru a adopta decizia finală, dar la etapa actuală am semnat decretul de a-l desemna în funcţie pe Sturza Ion, a ocupat anterior această funcţie, are experienţă, are viziuni asupra parcusului european al ţării. Sper că va reuşi să rezolve problemele cu care se confruntă ţara. Sper că parlamentarii vor analiza situaţia de astăzi şi vor răspunde deciziei luate. Sper că va acumula voturile necesare, dar vă spun deschis, nu toate fracţiunile şi-au dispus opţiunea de a-l susţine", a declarat Nicolae Timofti.

Citeşte şi: DETALII despre activitatea lui Ion Sturza. Fostul premier, implicat în acte de corupţie şi relaţii cu KGB-ul rusesc

Conform Constituției, candidatul are la dispoziție 15 zile pentru a cere votul de încredere al Parlamentului asupra programului de activitate şi a întregii liste a Guvernului.

"Vreau să îi mulţumesc domnului preşedinte pentru încredere. Vreau să fiu alături de poporul meu. Voi încerca în timpul apropiat să lansez consultări cu partidele din Parlament. Văd un viitor Guvern format din membri neafiliaţi politic. Una din primele condiţii va fi semnarea unui cod de integritate care prevede aducerea unor oameni noi în Guvern. Problemele economice, probleme bugetar-fiscale, trebuie reolvate şi sper că împreună cu noua conducere BNM vom face lucruri bune. Trebuie să trecem peste iarna aceasta. Sper că mâine vom începe consultările. Atunci când comandantul suprem m-a chemat la datorie, am răspuns da", a spus premierul desemnat.

PUBLIKA.MD menţionează că Republica Moldova a rămas fără Guvern pe 29 octombrie. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Streleţ a fost votată de 65 de deputaţi, împotrivă au fost 18 parlamentari.

MOLDOVA, FĂRĂ EXECUTIV! Parlamentul a votat pentru DEMITEREA GUVERNULUI STRELEŢ

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu