Ion Ranga, la Fabrika: Să nu accepţi candidatura la funcţia de ministru al Apărării, un act de iresponsabilitate. Tot ce face PSRM e intervenţia factorului populist

Embed:

Să nu accepţi candidatura pentru funcţia de ministru al Apărării este un act de iresponsabilitate din partea PSRM şi a preşedintelui Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută la emisiunea Fabrika de către membrul Biroului Permanent PPEM, Ion Ranga.

"Ceea ce face PSRM, ceea ce face Igor Dodon este o dovadă de iresponsabilitate. Într-o situaţie de criză să nu accepţi candidatura la funcţia de ministru al Apărării şi să ţii ministerul într-o astfel de dificultate este un act de iresponsabilitate. Atunci când domnul Dodon invocă motivul tinereţii, am putea vorbi de ipocrizie. Dumnealui a fost numit în fruntea ministerului Economiei la 31 de ani. Iar domnul Ion Sturza este un pic mai mare decât dumnealui. Când invocă astfel de motive mi se pare total irelevant. PSRM, după părerea mea, ar fi refuzat orice candidatură, aceasta este o platformă pentru a intra în acest joc de a-şi face PR gratuit", a menţionat Ion Ranga.

Totodată, membrul Biroului Permanent PPEM, Ion Ranga, a spus că într-o ţară care se doreşte a fi europeană în fruntea ministerului Apărării ar trebui să fie o persoană civilă.

"Când este vorba de ministerul Apărării, într-o ţară care se doreşte a fi europeană şi care a acceptat acest drum european, dacă e să luăm parctica altor ţări, mai ales dacă vorbim de statele mebre ale UE, absolut la majoritatea în fruntea ministerului Apărării sunt numite persoane civile. Se mizează pe persoane tinere şi aptitudini manageriale", a subliniat Ranga.

PUBLIKA.MD aminteşte că, acum o lună, Pavel Filip l-a înaintat la funcția de ministru al Apărării pe Eugen Sturza, însă Igor Dodon a refuzat-o.

Ulterior, Curtea Constituţională a decis că refuzul repetat de a numi miniştrii desemnaţi de Guvern poate fi considerat drept incapacitate de exercitare a obligaţiunilor constituţionale.

Magistraţii au instituit interimat temporar la Preşedinţie în cazul numirii noului ministru al Apărării. Igor Dodon a fost declarat în imposibilitate de a semna decretul în acest sens. Potrivit Înaltei Curţi, dreptul exclusiv de a numi noul şef la Apărare îi revine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, sau premierului Pavel Filip.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu