Ion Hadârcă: Cei care nu vor să afle adevărul despre 7 aprilie, se simt cu musca pe căciulă

„Atunci când sunt dezbateri asupra obiectivităţii adevărului, întotdeauna sunt şi oponenţi, şi din cei care dau o cu totul altă interpretare. Iar cei care dau o altă interpretare, tocmai sunt cei care se simt cu musca pe căciulă".

Astfel a comentat Ion Hadârcă declaraţia lui Mihai Ghimpu în care afirmă că "cineva nu vrea să cunoască adevărul despre evenimentele din 7 aprilie 2009", într-un interviu pentru Europa Liberă.

Ion Hadârcă mai precizează că nu toţi membrii AIE au o viziune comună faţă de elucidarea acestor evenimente. Dar tot el asigură că posibilele rapoarte, prezentate de PG, MAI și SIS vor fi atât de relevante, încât "vor arunca lumină şi asupra acestor nedumeriri".

"Noi nu avem nici o temere. Am fost întotdeauna gata să audiem, să discutăm şi într-adevăr suntem ghidaţi de această dorinţă de a afla adevărul”, a ţinut să mai accentueze vicepreşedintele PL. "Audiem rapoartele și tragem linie sau cerem investigații suplimentare pentru a trimite toate dosarele în instanțe", mai declară Hadârcă.

Menţionăm că anterior, membrii Partidul Comuniștilor din Republica Moldova au declarat nu mai este nevoie de nici-un fel de comisie, de investigaţii, de rapoarte narative şi analitice pentru a afla cine se face vinovat de cele întâmplate în aprilie 2009. Potrivit PCRM, "întreaga societate deja a înţeles că cei care au organizat, cei care au provocat și cei care conduc astăzi Republica Moldova -  sânt unii şi aceiaşi".

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu