Ion Hadârcă, ales preşedintele Partidului Liberal Reformator (VIDEO)

Embed:

Ion Hadârcă a fost ales, astăzi, preşedinte al Partidului Liberal Reformator. Pentru candidatura sa au votat 969 dintre cei aproape 1700 de delegaţi care au venit la congresul de constituire a formaţiunii politice. Oleg Bodrug şi Ana Guţu au devenit co-preşedinţi ai partidului.

În discursul său, liderul PLR a evocat rolul liberalilor reformatori în promovarea cursului de integrare europeană a ţării.

"Cea mai importantă realizare a noastră este salvarea cursului european al Republicii Moldova. Cei 7 deputaţi ai Partidului Liberal Reformator am pus semnătura pe actul de constituire a noii coaliţii pro-europene, am prevenit astfel demararea unor alegeri anticipate", a declarat Hadârcă.

Cu un mesaj similar a venit şi fostul prim-ministu Ion Sturza. "Dacă nu se întâmpla acest lucru, acest grup de deputaţi, împreună cu membrii Guvernului, nu susţineau Alianţa de guvernare şi nu se crea o nouă alianţă şi un nou guvern care a dus cu succes procesul de la Vilnius, astăzi ţara era cu totul şi cu totul în alt loc", a menţionat acesta.

Iar delegaţii veniţi la congres sunt convinşi că noul partid îşi va concentra eforturile şi pe revitalizarea economică a ţării.

"Viziunile sunt vechi ca lumea - liberale, dezvoltarea economiei şi progresul economic".

"S-au adunat lume care doreşte o schimbare. Adică schimbare spre o viaţă unde oamenii vor vorbi fără frică".

În primăvara acestui an, şapte deputaţi liberali, doi miniştri în exerciţiu, cinci viceminiştri, dar şi reprezentanţi ai mai multor filiale ale PL, au părăsit formaţiunea.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu