Ion Gheorghiu este noul preşedinte al Federației de lupte din Republica Moldova

Federația de lupte din Republica Moldova are un nou președinte. Ion Gheorghiu este noul conducător al forului național. Acesta îl va înlocui pe Victor Peicov, care a fost la conducerea Federației de lupte în ultimii 18 ani.

Victor Peicov își mai dăduse demisia în anul 2016, însă aceasta nu i-a fost atunci acceptată. Oficialul luase decizie în cauză, deoarece luptătorii moldoveni nu obținuseră cele patru cote olimpice stabilite ca obiectiv pentru ediția Jocurilor Olimpice din 2016, de la Rio de Janeiro.

Noul președinte al forului național de lupte, Ion Gheorghiu, a declarat că noua funcție reprezintă pentru el o mare provocare și o responsabilitate pe măsură.

"Sunt extrem de fericit, dar mai mult simt o responsabilitate enormă din cauza că federația de lupte din Republica Moldova este numită cea mai bună federație din acest an, are performanțe extraordinare. Pentru mine este o provocare. Este un avans să preiau această federație", a spus Ion Gheorghiu, preşedintele Federației de lupte din Moldova.

Mihai Cucu, cel mai bun antrenor al anului curent a declarat că federația de lupte a avut nevoie de o schimbare.

"Noi, mai ales cei din luptele greco-romane, îl cunoaștem pe domnul Gheorghiu. Cred că se cerea o schimbare. Pe domnul Gheorghiu îl cunoaștem bine. Este un om în primul rând sportiv. Un om din lumea sportului, un om din federația noastră", a spus Mihai Cucu, antrenor de lupte greco-romane.

Alexandrin Guțu, campionul mondial printre cadeți la luptele greco-romane crede că Ion Gheorghiu va face față noii provocări:

"Eu cred că o să fie un președinte bun. O să ne sponsorizeze la fiecare concurs și urmează să fie un an cu mai multe succese."

Ion Gheorghiu este antrenor emerit al Republicii Moldova. În calitate de luptător, el a fost campion european la kick-boxing și triplu campion european la box thailandez.

Pe aceeaşi temă