Ion Druţă: Penalul fugar Renato Usatîi l-a plătit pe Proca să spună minciuni (VIDEO)

Embed:

Penalul Renato Usatîi i-ar fi plătit killerului Vitalie Proca pentru ca acesta să facă declaraţii privind implicarea preşedintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, în tentativa de asasinare a bancherului Gherman Gorbunţov. Acest lucru reiese din declaraţiile făcute de organizatorul crimei Ion Druţă, alias Pisateli, pentru Zeppelin Investigation.

"Renat nu înţelege ca mai devreme sau mai târziu la dânsul o să se termine bani şi o să înceapă să-l şantajeze pe Renat. Proca cu familia lui care face toate prostiile acestea, o să trebuiască tare mulţi bani să-i dăie Renat la toată familia asta a lui", a declarat autoritatea criminală, Ion Druță.

Mai mult, Druţă a spus că-i va acţiona în judecată pe autorii emisiunii de la postul Jurnal TV care au răspândit informaţii eronate despre el.

"Cheianu aista care spune la "Ora de ras" ca eu am împuşcat trei trupuri, pe trei o dată. Eu nu am făcut nimic, eu de cinci ori am fost achitat în dosarul acesta. O să-i dau în judecată pentru asta", a declarat autoritatea criminală, Ion Druță.

Anterior, procurorii au declarat că interlopul Ion Druţă a recunoscut că a organizat asasinarea lui Gorbunţov. Pisateli a mai spus că omorul a fost comandat de Renato Usatîi.

Printre cei care au făcut parte din grupul criminal se numără și killerul Vitalie Proca, condamnat în România pentru o altă tentativă de asasinat, dar și finul lui Druță, Valeriu Halupa.

Anterior, şi Halupa, complicele killerului Vitalie Proca, a mărturisit într-o intervenţie în emisiunea Fabrika faptul că anume Renato Usatîi este cel care a comandat asasinarea bancherului Gherman Gorbunţov.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu