Ion Chicu: Lucrările de construcţie a complexului sportiv Chişinău Arena s-au tergiversat din cauza acțiunilor fostului Guvern, condus de Maia Sandu

Embed:

Un nou termen pentru darea în exploatare a complexului multifuncțional Chişinău Arena, atât aşteptat de sportivi şi nu numai. Inaugurarea sălii polivalente ar putea avea loc la sfârşitul lunii aprilie, anul viitor. Anunţul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei", de la Publika TV.

Premierul Ion Chicu a explicat că lucrările de construcţie a complexului sportiv Chişinău Arena s-au tergiversat din cauza acțiunilor fostului Guvern, condus de Maia Sandu. Printre criticii aprigi ai acestui proiect grandios se numără şi fostul ministru al Economiei şi Infrastructurii, Vadim Brînzan.  

"Proiectul este practic gata. Vara trecută, lucrările au fost tergiversate. Am văzut din presă că au fost mai multe atacuri, se vorbea despre dacă ne trebuie sau nu acest proiect. A fost un "clarvăzător" care spunea că statul nu poate construi astfel de obiecte şi nu poate să le administreze", a afirmat prim-ministrul, Ion Chicu.

Vineri, premierul Ion Chicu a vizitat complexul multifuncțional Chişinău Arena. Într-un comunicat al Guvernului se arată că, în prezent, se fac pregătiri pentru testarea infrastructurii și echipamentelor care asigură funcționalitatea complexului sportiv. Totodată, în cadrul vizitei a fost discutat și subiectul construcției unui drum de ocolire, care ar urma să fie executat până la sfârșitul lunii aprilie 2020. Potrivit șefului executivului, odată cu deschiderea complexului, sportivii vor avea ocazia să se antreneze acasă, iar în cadrul arenei vor putea fi pregătiți chiar și olimpicii.

Amintim că startul lucrărilor de construcţie a complexului a fost dat în 14 octombrie 2018 în prezenţa membrilor Guvernului Filip şi fostului preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, care este și iniţiatorul acestui proiect. Tot atunci, s-a făcut promisiunea că arena sportivă va fi dată în exploatare exact peste un an, lucru care nu s-a întâmplat. 

Chişinău Arena se întinde pe o suprafață de zece hectare și va avea o capacitate de 5.000 de locuri. Complexul va dispune de o sală polivalentă, bazin olimpic, Aqua Park, Club de tenis, piscină deschisă pe timp de vară, care se va transforma iarna în patinoar, dar şi o de parcare modernă. Lucrările de construcţie sunt efectuate de o companie din Turcia, în baza parteneriatului public-privat. Costurile totale estimate se ridică la peste 43 de milioane de euro.

loading...

Lasă un comentariu