Ion Chicu: Guvernul nu are nevoie de împrumuturi pentru a plăti pensii și salarii

Salariile, pensiile, dar și alte prestații, vor fi achitate la timp și fără ca Guvernul să se împrumute. Despre acest lucru a anunțat ministrul Finanțelor, Ion Chicu, pe pagina sa de facebook. Reacția vine după ce unii jurnaliști, dar și experți economici, în perioada campaniei electorale, susțineau că după alegeri, autoritățile nu vor mai avea bani pentru a-și onora obligațiunile față de cetățeni. 

"Fiindcă de câteva luni bune (perioada pre și post-electorală) unele persoane "dezinteresate politic" se tot îngrijorează în privința evoluției datoriei publice, vreau să postez aici o imagine cu principalii indicatori pentru primul trimestru al anului 2019. Este acel trimestru, când conform "nostra-damușilor" respectivi, pentru a plăti salariile și pensiile majorate, guvernul trebuia să se împrumute masiv...", a scris  Ion Chicu.

Ministrul finanțelor mai spune că datoria publică s-a diminuat atât ca cifră absolută (cu 164 mln.lei), cât și ca pondere în PIB (de la 27,4% la 24,9%).

"Văd că au schimbat deja macazul, exprimîndu-și marea îngrijorare, că până la sfârșit de an nu vom reuși să... mărim datoria publică, mai ales cea externă. Am înțeles că ard de nerăbdare să facă ordine "la buget", că dacă nu luăm credite, nu putem plăti salariile. Noi, aici la Ministerul Finanțelor, sântem de altă părere. Vom angaja credite doar pentru investiții în infrastructură. Nici un cent nu împrumutăm pentru consum curent. Salariile, pensiile și alte prestații - vor fi achitate la timp. Mai mult, considerăm în planurile noastre o eventuală diminuare a poverii fiscale prin reducere de taxe și impozite. Da efect", a adăugat Ion Chicu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu