Ion Chicu despre PROTESTUL MICROBUZELOR: Este clar că maxi-taxiurile nu au ce căuta în Chişinău

Ion Chicu susţine că microbuzele ar trebui să dispară de pe străzile Capitalei şi ele ar trebui să fie înlocuite cu mai multe autobuze şi troleibuze. Declarația a fost făcută de premier în contextul acțiunii de protest a şoferilor de microbuze.

"Problemele transportului urban ţin de competenţele primăriei. Noi am discutat cu domnul primar în câteva şedinţe despre viziunile dumnealui privind dezvoltarea transportului urban. Este clar că maxi-taxiurile nu au ce căuta în Chişinău. Imediat nu pot fi înlăturate, dar odată ce vor fi procurate mai multe autobuze şi troleibuze, acest tip de transport depăşit deja de mult va dispărea de pe străzile minicipiului.", a menţionat premierul.

Totodată, Chicu a lăsat să se înţeleagă că Primăria ar trebui să se discurce pe cont propriu.

"Suportul este ca primăria să poată angaja bani suplimentari pentru a procura aceste mijloace de transport ca în sfârşit Chişinăul să arate ca oraşele civilizate europene. În opinia mea, maxi-taxiurile şi-au depăşit deja era lor.", a declarat Chicu.

PUBLIKA.MD aminteşte că niciun maxi taxi nu va circula astăzi în Capitală până la ora 10:00. Administratorii rutelor de microbuz și-au sistat temporar activitatea în semn de protest. Şoferii de maxi-taxi sunt nemulțumiți că autorităţile locale nu susţin majorarea tarifului de la 3 la 6 lei.

CITEŞTE ŞI: Atenţie! PROTEST în Capitală. Microbuzele NU VOR CIRCULA în această dimineaţă

loading...

Lasă un comentariu