Ion Chicu, cap de afiş în presa moldovenească. S-a remarcat prin declaraţii scandaloase, dar şi proiecte realizate cu succes

Embed:

Candidatul propus de Igor Dodon la funcţia de premier a fost cap de afiş în presa moldovenească de mai multe ori. Ion Chicu s-a remarcat prin declaraţii scandaloase, după ce a devenit consilierul prezidenţial a lui Igor Dodon, dar şi prin mai multe proiecte realizate cu succes în Guvernul Filip. 

Una din declaraţiile lui Ion Chicu care a trezit un val de critici a fost făcută în data de 18 octombrie, când a acuzat diplomații europeni că ar fi urmărit tacit cum s-a produs jaful din sistemul bancar moldovenesc și nu au luat atitudine. 

Într-o postare pe facebook, Chicu a scris că un Fule, un Schuebel, și mulți alţii, care se ofereau să facă poze cu "reformatorii" de aici, poartă vina pentru dezastrul în care a ajuns ţara noastră. Ion Chicu a şters postarea scandaloasă de pe pagina sa de facebook, dar aceasta a rămas în presă. Chicu a criticat şi Guvernul Sandu pentru negocierile purtate cu FMI, când a acceptat, fără nicio problemă, toate condiţiile impuse de experţii acestei organizaţiei internaţionale.

Chicu a scris atunci pe Facebook că măsurile impuse de FMI nu sunt adecvate şi relevante situaţiei în care se află ţara noastră, iar Moldova nu poate accepta ultimatumuri.

Ulterior, s-a arătat indignat de intenţia Guvernului Sandu de a majora impozitele din salarii şi a scris atunci că "Sună bine "bogații să plătească mai mult", numai că "abonații la FMI" ar trebui să se ducă mai întâi în colectivele de pedagogi, medici, oameni de cultură, întreprinderi și să le explice de ce începând de la un salariu de circa 4 mii de lei, guvernul îi consideră bogătani și vrea să-i impoziteze cu 18%, nu cu 12, ca acum.

Consilierul prezidenţial a continuat să critice deciziile luate, în special pe cele ale ministrului Finanţelor, Natalia Gavriliţa,privind majorarea taxei TVA de la 10 la 20 procente pentru HoReCa. Ion Chicu s-a arătat revoltat şi de decizia Guvernului Sandu prin care a fost demişi toţi secretarii de stat.

A menţionat că este o hotărâre regretabilă, pentru că majoritatea dintre ei sunt profesioniști de mare calitate. Și patrioți ai neamului. 

În perioada cât a fost ministru al Finanţelor în Guvernul Filip, Ion Chicu s-a remarcat prin mai multe iniţiative de succes, printre acestea şi Programul Guvernamental "Prima Casă", care oferă posibilitatea tinerilor să acceseze credite ipotecare în condiţii avantajoase.

Tot atunci, Ion Chicu a vorbit şi despre perspectivele Programului Guvernamental "Prima Casă". Planurile au fost, însă, date peste cap odată cu numirea unui nou cabinet condus de Maia Sandu.

"Anual vom avea în jur de 3200 de beneficiari în următorii trei-patru ani, ceea ce înseamnă că către anul 2023 vom avea 15 mii de beneficiari de la momentul lansării", a menţionat Chicu.

Un alt proiect la care a muncit Ion Chicu este reforma salarială, datorită căreia circa 200 de mii de bugetari primesc salarii mai mari din decembrie 2018.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu