Ion Chicu a pus capăt speculațiilor: Grădinița din Cojușna nu se va închide

Ministrul Finațelor Ion Chicu a pus capăt speculațiilor privind închiderea grădiniței din Cojișna. Într-o postare pe Facebook, oficialul a precizat că veniturile primăriei sunt în creștere, iar reforma fiscală, inițiată de Guvern, aduce doar beneficii localităților. De asemenea, Chicu a venit și cu un îndemn pentu politicienii, care împrăștie astfel de zvonuri: "să înceteze să vină cu profeții apocaliptice".

"Veniturile Primăriei Cojușna la situația din 15.05.2019 le depășesc pe cele din 2018 (perioada respectivă) cu 23,6%, adică cu 1, 166 mln.lei. 

Încasările din impozitul pe venitul retinut din salariu (care, conform prognozelor unor ”profeți” trebuiau să se prăbușească în urma reformei fiscale (diminuarea cotei și dublarea scutirii personale))... au crescut cu 38,1%.

Iar dacă considerăm și compensarea din bugetul de stat pentru ”posibila ratare de venituri în urma reformei fiscale” în sumă de 216 mii lei, acest articol/sursă de venituri a crescut cu aproape 65%. În general, pe țară, acest indicator depășește 20%.

Deci mitul conform căruia guvernul ”cu reforma sa fiscală” a lăsat autoritățile locale fără bani - rămîne ”visul azuriu” al unora. Reiterez, nici o primărie din țară nu se va confrunta cu dificultăți în finanțarea cheltuielilor de personal și sugerez actorilor politici să înceteze să vină cu profeții apocaliptice. Aceasta ne costă bani deja", a scris Chicu pe Facebook.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu