Ion Cebanu acuză administraţia primăriei că a dat bani pentru a îndeplini o poruncă de-a lui Igor Dodon

Embed:

Monumentul Soldaţilor Eliberatori din faţa Academiei de Ştiinţe a fost reabilitat pe banii primăriei Chişinău. Consilierul municipal liberal, Ion Cebanu, a publicat dispoziţia primarului interimar, Adrian Talmaci, în care este precizată şi suma de 334 mii de lei alocată în acest sens.

Ion Cebanu acuză administraţia primăriei că a dat bani pentru a îndeplini porunca lui Dodon și a fracțiunii socialiștilor din CMC. Totodată, Cebanu spune că acest monument sovietic a fost reabilitat fără respectarea procedurilor legale de achiziţii.

În replică, atât şeful direcţiei locativ-comunală cât şi primarul interimar, Adrian Talmaci, au ţinut să precizeze că banii din bugetul primăriei au fost redirecţionaţi strict pentru amenajarea teritoriului adiacent şi nu pentru lucrările de reparaţie a monumentului.

"În preajma acestui monument erau arbuşti mari, verzi, ei au fost defrişaţi şi amenajate clumbele cu flori. A fost iluminat şi monumentul a fost spălat şi reîmprospătat. Şi tencuiala a fost vopsită", a spus Ion Burdiumov, şef al Direcţiei generale locativ-comunală şi amenajare. 

"-Noi doar am făcut lucrări de amenajare a teritoriului.
- Adică aceşti bani doar pentru amenajarea teritoriului au fost?
-Amenajare, în mare parte, curăţenie.", a declarat Adrian Talmaci, primar interimar al Capitalei.

Anterior, preşedinţia a confirmat că monumentul "Soldaţilor Eliberatori" din faţa Academiei de Ştiinţe a fost reabilitat la iniţiativa lui Igor Dodon. În data de 24 august, preşedinţia a marcat cu fast Ziua Eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă, în faţa monumentului.

Instituţia prezidenţială nu a comentat niciodată aspectul financiar şi nu a răspuns solicitărilor noastre legate de modul de cheltuire a banilor pentru reabilitarea acestui monument şi de sursa fondurilor.

Lasă un comentariu