Ion Ceban solicită demisia șefei Direcției Educație, Rodica Guțu: Nu aşteptaţi să vă rugăm de mai multe ori

Primarul Capitalei, Ion Ceban, solicită demisia șefei Direcției Educație, Rodica Guțu. Despre asta a anunţat edilul la şedinţa săptămânală a Primăriei. Ceban a anumerat mai multe încălcări, care au loc în mai multe instituţii preşcolare din Capitală.

"Din informaţia pe care o deţin la data de 16.01.2020, în municipiul Chişinău activează în lipsa autorizaţiei sanitare de funcţionare mai multe dintre instituţiile de educaţie timpurie. În cadrul evaluărilor petrecute în unele instituţii au fost stabilite un şir de neconformităţi care prezintă factori de risc pentru starea de sănătate a copiilor şi elevilor. În procesul instructiv şi educativ rămâne de soluţionat probleme cu privire la: suprasolicitarea instituţiilor preşcolare şi a unor instituţii preuniversitare, lipsa apei calde curgătoare, surselor igienice, uscătoare electrice, săpun lichid din grupurile sanitare, lipsa mobilierului conform vârstei, necorespunderea a temperaturii aerului din încăperi, nu se petrece anual verificarea şi curăţarea canalelor de ventilare, nu se soluţionează problema de aprovizionare cu apă potabilă de calitate, alimentaţia cu abateri de la meniurile moderne", a afirmat primarul Capitalei, Ion Ceban.

"Până la ziua de astăzi, direcţia nu a prezentat raportul cu privire la situaţia anti-corupţie care trebuia să fie prezentat la data de 10 ianuarie. Iar doamna Guţu a fugit pe concediu de boală, ştiind că investigăm ce face dumneaiei. Salariile s-au reţinut la pedagogi, atunci când nu trebuia să se reţină, pentru că toate chestiunile erau soluţionate în această funcţie. Şi eu cred că asta s-a făcut cu rea intenţie. Zilnic avem zeci de petiţii, nemulţumiri ale părinţilor despre colectările de bani. Şi cineva se face că nu vede", a spus primarul Capitalei, Ion Ceban.

Ceban a afirmat că există plângeri și din partea unor șefi de instituții de învățământ, cadre didactice, care o acuză pe șefa Direcției Educație de "favoristism".

"Nemulţumiri ale cadrelor manageriale privind acordarea sporurilor salariale subiectiv. Sunt persoane din anturajul doamnei, cărora în mod preferenţial li se aplică aceste sporuri, fără ca să se ţină cont de activitatea reală. Iar la anumiţi conducători fară temei li s-au retras ori minimizat. Sunt foarte multe nemulţumiri ale directorilor instituţiilor de învăţământ. A fost instituit un regim de teroare prin intermediul revizorilor şi controalelor în instituţii care au fost urmate de sanţionări, fără a se ţine cont de legislaţie. Iar pe de altă parte pentru a închide ochii", a menţionat primarul Capitalei, Ion Ceban.

"Astăzi cer public, doamna Guţu, să vă da-ţi demisia benevol", a declarat primarul Capitalei, Ion Ceban.

loading...

Lasă un comentariu