Ion Ceban s-a apucat de reparaţie. Edilul a început cu propriul birou

La puţin peste două săptămâni de când a devenit primar, Ion Ceban s-a apucat de reparaţie. Ce-i drept, a început cu propriul birou. Edilul spune că bani din bugetul municipal pentru asta nu au fost alocaţi, iar de lucrări se ocupă nişte prieteni de ai lui. Totodată, Ceban a declarat că lucrările sunt necesare, pentru că predecesorul său a lăsat mizerie în cabinet. Renovarea a început chiar dacă edilul a anunţat, anterior, că vrea să mute funcţionarii din sediul actual al Primăriei şi deja a primit oferte de la mai mulţi agenţi economici, care oferă sedii în chirie. 

De câteva zile, o echipă de muncitori s-au apucat să facă reparaţie în cabinetul primarului Ion Ceban.

"Numai teracota noi am pus-o, întrebaţi femeile, ele au dat cu vopsea, au tencuit", a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

L-am întrebat pe Ion Ceban cine va suporta cheltuielile pentru lucrările de reparație, iar răspunsul edilului a fost unul neașteptat.

"Practic, nu-s bani publici, sunt nişte prieteni, dar nu vreau să dau nume. Dacă vor accepta să le dau nume, voi da nume", a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban. 

Iar la şedinţa Consiliului Municipal, Ion Ceban a încercat să se justifice şi să explice aleşilor locali de ce este nevoie de aceste lucrări de reparaţie.

"Ceea ce ţine de biroul primarului, vreau să vă spun că de drapelul Uniunii Europene cineva şi-a şters mâinile, după ce a mâncat câte ceva şi, din câte înţeleg, nu o dată şi în jaluzele, dacă tot s-a discutat despre asta, cineva şi-a suflat nasul", a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban. 

"Domnule primar, dumneavoastră, ultimul timp, văd că sunteţi specialist în muci. Dacă aţi găsit ceea ce aţi găsit în propriul birou, ultimul care s-a perindat pe acolo a fost prietena dumneavoastră, Silvia Radu. De aceea, eu vă propun să faceţi o analiză, o expertiză să vedem cine şi-a permis să sufle mucii pe pereţi în biroul primarului", a spus preşedintele fracţiunii PL din CMC, Ion Cebanu.

De menționat că în biroul actual al primarului a stat timp de 11 ani, fostul edil, Dorin Chirtoacă. Ulterior, în el a lucrat şi ex-primarul interimar, Silvia Radu. Nici unul dintre ei nu a fost de găsit la telefon pentru a comenta declaraţiile lui Ceban.

Totodată, unii consilieri critică iniţiativa lui Ceban de a muta sediul Primăriei. Aceştia consideră că în Capitală sunt probleme mai stringente, care trebuie rezolvate.

"Trebuie de prioritizat lucrurile. Trebuie să vedem ce este mai important pentru municipiu, cât va costa schimbarea sediului şi dacă asta este, într-adevăr, o prioritate, dar eu cred că sunt chestiuni mult mai importante decât acestea", a spus consilierul PAS, Alexandru Trubca.

"Consider că ar trebui să rămânem în această clădire. Aşa spune istoria, clădirea aparţine Primăriei şi, desigur, trebuie adusă în ordine", a spus consilierul Partidul Politic "Şor", Valerii klimenco.

Anterior, Ion Ştefăniţă, şeful Agenţiei de Inspectare şi Restaurare a Monumentelor, a declarat că există un proiect care prevede ca în curtea Primăriei să fie o clădire cu birouri pentru funcţionari, iar actualul edificiu să devină muzeu. Primarul Ion Ceban a confirmat că există o astfel de iniţiativă, dar a precizat că este abia la nivel de discuţii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu