Ion Ceban părăseşte Partidul Comuniştilor şi se alătură grupului socialiştilor

Embed:

Rândurile deputaţilor comunişti se răresc! Parlamentarul Ion Ceban a declarat că părăseşte fracţiunea Partidului Comuniştilor. Anunţul a fost făcut acum câteva minute, în plenul Parlamentului.

Deputatul a mai spus că aderă la "grupul socialiştilor", care încă nu este constituit într-o fracţiune parlamentară.

Ion Ceban nu şi-a explicat decizia şi a refuzat să ofere detalii jurnaliştilor.

Ceban era cunoscut ca unul dintre fruntaşii PCRM, participând activ la protestele organizate de comunişti. Ceban a fost şeful adjunct al staffului PCRM în campania electorală pentru alegerile locale din anul trecut, iar în perioada guvernării comuniste a fost viceministru al Educaţiei. Ion Ceban nu este primul deputat comunist care a părăsit rândurile opoziţiei parlamentare din actualul Legislativ.

În vara acestui an, fracţiunea PCRM a rămas fără alţi trei membri- Vadim Mişin, Oleg Babenco şi Tatiana Botnariuc. În 2011, din fracţiunea PCRM au plecat Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc. Peste puţin timp, Dodon a aderat la Partidul Socialiştilor din Moldova, fiind ales, ulterior, şef al formaţiunii.

La alegerile parlamentare anticipate din 2010, PCRM a obţinut 42 de mandate în Parlament. După părăsirea fracţiunii de către mai mulţi aleşi, comuniştii au rămas cu 35 de deputaţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu