Ion Ceban, obligat de Instanță să scoată panourile din oraș. Ce spune candidatul PSRM (DOC)

Embed:

Ion Ceban a fost obligat de Judecătoria Chişinău să renunţe la o parte din panourile electorale stradale din Chişinău. Este vorba despre imaginile unde pe fundal apare monumentul lui Ştefan cel Mare, lucru care contravine codului electoral. Din acelaşi motiv, candidatul socialist trebuie să mai renunţe la un stoc de ziare electorale şi la unele spoturi de pe reţelele de socializare.

Decizia a fost emisă astăzi de Judecătoria Chişinău cu sediul Rîşcani şi este cu drept de atac. Totuşi, socialiştii spun că se vor conforma decizie. Despre aceasta Ion Ceban a anunţat într-un comunicat de presă.

Astfel, panourile publicitare vor fi dezinstalate, iar spoturile video, înlăturate de pe reţelele de socializare. Pe lângă asta, ziarele electorale rămase în stoc nu vor mai fi distribuite, mai spune socialistul. Cel care a depus contestaţia în instanţă, privind pretinsele încălcări, a fost candidatul Uniunii Salvaţi Basarabia pentru Capitală, Valeriu Munteanu. Anterior, tot la sesizarea lui Munteanu şi candidatul Blocului "ACUM" pentru Capitală, Andrei Năstase, a fost obligat de prima instanţă să renunţe la un lot de pliante electorale, tot pentru că pe ele apărea monumentul lui Ştefan cel Mare şi clădirea Primăriei Chişinău. Ulterior, Năstase a atacat decizia la Curtea de Apel, care însă a menţinut decizia primei instanţe.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu