Ion Ceban, împotriva majorării: Serviciile prestate de şoferii microbuzelor de rută lasă de dorit

Embed:

Demersul privind intenţia transportatoilor de a dubla preţul călătoriei cu microbuzul, prin Chişinău, nu a ajuns pe masa primarului. Ion Ceban spune că o eventuală decizie în acest sens o poate lua doar consiliul municipal. Chiar şi aşa, edilul a declarat că serviciile prestate de şoferii microbuzelor de rută lasă de dorit.

"Nu văd raţionamentul, ei au o grămadă de probleme pe care le creează, nu le rezolvă, dar le creează, începând cu orarul circulaţiei, cu securitatea. Ei fac ce vor. Haideţi să vedem, când o să vină cu demersul, o că comentăm", a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

Săptămâna trecută, un grup de transportatori au anunţat că vor cere majorarea tarifului pentru călătoria cu microbuzul de la trei la şase lei. Potrivit lor, actualul tarif este prea mic, iar ei sunt în prag de faliment.

Această iniţiativă însă a stârnit indignarea călătorilor, care spun că microbuzele din Capitală sunt vechi, murdare, iar şoferii încalcă regulile de circulaţie.

Ultima dată, tariful pentru călătoria cu microbuzul a fost majorat în anul 2006, iar cei care decid o nouă modificare sunt consilierii municipali.

În prezent, pe străzile din Capitală circulă în jur de 700 de microbuze.

loading...

Lasă un comentariu