Ion Ceban, acuzat că a pus stăpânire pe primăria Capitalei

Uniunea Salvați Basarabia a sesizat Consiliul de Circumscripție Chișinău. Potrivit partidului, Ion Ceban încearcă să inducă opinia publică la ideea că dumnealui și PSRM deja stăpânesc Primăria Capitalei.

În sesizare, USB în frunte cu Valeriu Munteanu solicită CEC să atragă răspundere contravențională pe Ion Ceban și PSRM.

"În data de 2 septembrie, în jurul orei 13.00 cetățeanul Ceban Ion, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea PSRM, după ce a depus actele la Consiliul Electoral de Circumscripție Chișinău (aflat la parterul clădirii primăriei Chișinău) pentru a fi înregistrat în calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Chișinău, a mers cu echipa sa de susținători (mulți dintre care sunt angajați în diferite structuri ale primăriei – pretori, vice-pretori, șefi de direcții și secții) în holul central al primăriei capitalei, unde la o tribună cu însemnele de partid (PSRM) a făcut declarații cu caracter electoral, încercând să inducă opinia publică la ideea că dumnealui și PSRM deja „stăpânesc” Primăria capitalei.

În aceste condiții, vă sesizăm să atrageți la răspundere contravențională pe Ceban Ion și PSRM pentru utilizarea resurselor administrative ale primăriei Chișinău în campania electorală locală, conform Articolul 481 (al 5) Cod Contravențional - Utilizarea ilicită de resurse administrative (bunuri publice), inclusiv favorizarea sau  
consimțirea la utilizarea ilegală a resurselor administrative (bunurilor publice), în campaniile electorale, dacă aceasta nu constituie infracțiune, cu aplicarea unei amenzi de până la 6.000 lei.

De asemenea solicităm să avertizați conducătorii actuali ai Primăriei Chișinău în două chestiuni:

- Admonestarea disciplinară a funcționarilor primăriei care din contul orelor de serviciu au participat la o întrunire cu caracter electoral  al PSRM.

- Curmarea unor astfel de acțiuni, cu caracter electoral cu utilizarea ilegală a resurselor administrative, acțiuni ce distorsionează voința  
alegătorilor din Chișinău", se arată în sesizarea emisă de USB.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu