Ion Ceban a propus patru viceprimari. CMC urmează să decidă miercuri dacă îi acceptă

Embed:

Primarul Capitalei Ion Ceban a anunţat, luni, candidaturile pentru posturile de viceprimar. 

Astfel, Ceban l-a propus pe fostul său contracandidat Victor Chironda să fie viceprimar responsabil de urbanism și mobilitate urbană. Chironda a candidat la șefia capitalei la alegerile locale generale din 20 octombrie curent și a devenit consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Pentru domeniul social și educație a fost desemnată Angela Cutasevici, ex-secretar de stat la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ilie Ceban ar urma să fie viceprimar responsabil de domeniul juridic, iar cel de-al patrulea viceprimar, responsabil de domeniul investiții și economie, ar putea fi Inga Ionesii, care în prezent este Ambasador al țării noastre în Estonia.

Candidaturile viceprimarilor urmează a fi votate, miercuri, 20 noiembrie, în cadrul şedinţei CMC.

Conform art. 17, aliniat 2 al Legii privind Statutul municipiului Chișinău, viceprimarii sunt aleși la propunerea Primarului General prin decizia Consiliului municipal, adoptată cu votul majorităţii consilierilor aleşi.

În cazul în care proiectul de decizie privind alegerea în funcția de viceprimar a candidaturii propuse este exclus de pe ordinea de zi la două şedinţe consecutive de către Consiliul municipal sau nu întruneşte numărul necesar de voturi la 2 şedinţe consecutive, Primarul General numește viceprimarul prin dispoziție, care se aduce la cunoștința Consiliului municipal.

loading...

Lasă un comentariu