Iohannis l-a asigurat pe Candu că va invita ţările UE să susţină Republica Moldova

România îndeamnă statele europene să propună programe concrete pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de președintele României, Klaus Iohannis, la întrevederea cu președintele Parlamentului, Andrian Candu, aflat într-o vizită la București.

"Summitul de la Riga reprezintă un moment important pentru parcursul european al Republicii Moldova. România a transmis mesaje statelor europene că este necesar ca UE să propună ceva mai concret și mai nuanțat pentru Republica Moldova. Dar partenerii europeni așteaptă de la Guvernul de la Chișinău unele progrese în chestiuni concrete", a menționat Klaus Iohannis. 

Andrian Candu a apreciat sprijinul de care beneficiază Republica Moldova din partea autorităților române, inclusiv în procesul de modernizare a țării.

Speakerul a găsit susținere din partea Președintelui Klaus Iohannis în apelul lansat în cadrul vizitei în România de atragere a capitalului românesc în toate sectoarele strategice din Republica Moldova.

În cadrul discuțiilor Andrian Candu s-a referit și la prioritățile legislative stabilite de Parlamentul de la Chișinău, respectiv adoptarea bugetului de stat și a politicii bugetar-fiscale, gestionarea eficientă a situației din domeniul financiar-bancar, reformarea sectorului justiției, intensificarea dialogului cu autoritățile din UTA Găgăuzia și regiunea transnistreană.

Andrian Candu își încheie astăzi vizita de două zile la București.

Vizita în România a fost prima vizită pe dimensiune bilaterală efectuată de Andrian Candu în calitate de Președinte al Parlamentului.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu