IOHANNIS A REFUZAT REVOCAREA. Laura Codruţa Kovesi rămâne la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România

Embed:

Laura Codruţa Kovesi rămâne la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie din România. Președintele Klaus Iohannis a respins solicitarea ministrului Justiției, Tudorel Toader, de a o revoca din funcție.

Iohannis a declarat că avizul negativ Curții Supreme de Magistratură nu poate fi ignorat, deși are caracter consultativ.

”Motivele de revocare prezentate de ministrul Justiției nu au fost de natură să mă convingă. În concluzie, nu voi da curs propunerii de revocare a doamnei Kovesi, procuror șef al DNA.”

Ministrul Justiţiei a cerut revocarea din funcţie a Laurei Codruţa Kovesi în luna februarie, după ce a acuzat-o de comportament excesiv de autoritar şi de implicare în anchetele altor procurori.

Pe de altă parte, şefa DNA a declarat că este ţinta unei intense campanii de discreditare din partea celor vizaţi de anchetele instituţiei. În susţinerea şefei DNA au ieșit atunci în stradă mii de oameni în diferite oraşe din România.

Manifestanţii au spus că tentativa de a o revoca pe Kovesi nu reprezintă altceva decât faptul că ea își face treaba cum trebuie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu