Invizibili printre noi: Societatea, informată cu privire la consecințele fenomenului traficului de ființe umane

Oamenii legii luptă cu fenomenului traficului de ființe umane, iar în acest context a fost lansată campania de informare în spațiul public "Invizibili printre noi", desfășurată în orașul Căușeni. La eveniment a participat şi șeful Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane a Inspectoratului Național de Investigații, Lilian Levandovschi.

Campania are scopul de a informa societatea cu privire la riscurile și consecințele fenomenului traficului de ființe umane.

La eveniment au mai participat autoritățile raionului Căușeni, reprezentanți ai Secretariatului Permanent al Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Ființe Umane, Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie din Moldova, Centrului de Asistență și Protecție a Victimelor și Potențialelor Victime ale Traficului de Ființe Umane din Chișinău, Centrului de drept din Căușeni, reprezentanții societății civile, confesiuni religioase, parajuriștii, mediatori comunitari, cadre didactice și agenți economici.

Campania "Invizibili printre noi" este o continuitate a campaniilor similare realizate în Ucraina și Belarus, în cadrul Programului împotriva traficului de ființe umane, finanțat de Ministerul Afacerilor Externe al Regatului Norvegiei și implementat de misiunile OIM în aceste țări.

Campania va fi organizată și desfășurată în perioada lunilor aprilie - mai în mai multe raioane din țară, informând societatea despre riscurile fenomenului traficului de persoane.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu