Invitaţii la Fabrika recomandă autorităţilor să fie vigilente la provocări în ziua când se semnează Acordul de Asociere

Embed:

În Moldova există forţe interesate de destabilizarea a situației, de aceea, este foarte posibil să fie organizate provocări. Totuşi, instituţiile de forţă sunt pregătite să facă faţă unor astfel de situaţii. Opinia aparţine invitaţilor din ediţia de joi a emisiunii Fabrika.

"Eu pot să spun cu certitudine că este vorba despre pregătirea cetățenilor Republicii Moldova pentru acțiuni de destabilizare", a spus fostul director interimar la SIS, Valentin Dediu.

"Eu cred că nu e totul sub control. E de ajuns în PMAN să se adune câteva sute de oameni și eu sunt sigur ca nimeni deja nu mai poate face nimic", a opinat jurnalistul Valeriu Reniţă.

"Aceasta înseamnă că SIS-ul monitorizează situația  și încearcă s-o anihileze în fașă. Riscurile rămân, dar probabilitatea lor a scăzut", a remarcat director de programe de la Institutul de Politici Publice, Oazu Nantoi.

Potrivit invitaţilor din platou, există riscul ca, după semnare, Acordul de Asociere să nu fie ratificat de Parlamentul de la Chişinău.

"Au fost tentative destul de dure de cumpărare a persoanelor  pentru a nu semna", a spus Valetin Dediu.

"Dacă tocmai în pragul semnării s-ar putea deturna o bună parte din deputați ca să nu semneze,  practic, noi am fi desființați ca stat", a afirmat Valeriu Reniţă.

Alții nu cred că un astfel de scenariu este posibil.

"Ne aflăm în campanie electorală. Fără această ratificare, ei nu au ce căuta în fața alegătorilor", a punctat Oazu Nantoi.

Procuratura Generală şi Serviciul de Informaţii şi Securitate a anunţat că investighează un caz privind posibile provocări, odată cu semnarea Acordului de Asociere cu UE. Este vorba despre activități subversive și anticonstituționale,  care ar pune în pericol securitatea și integritatea teritorială a ţării.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu