Invitaţii emisiunii Publika Report: Dodon ar trebui să fie suspendat din funcţie pentru că face campanie electorală socialiştilor

Embed:

Preşedintele ţării, Igor Dodon, ar trebui să fie suspendat din funcţie pentru că face campanie electorală socialiştilor, dar şi pentru faptul că îşi face imagine pe seama piloţilor moldoveni, foşti ostatici în Afganistan. Asta susţin invitaţii emisiunii Publika Report. 

"Electoratul trebuie să taxeze aceste lucruri. Nu ar strica în aşa situaţie după Constituţie ca Parlamentul să se convoace într-o sesiune extraordinară şi să îl suspende din funcţie pe preşedintele şi să supună suspendarea lui la referendum eliberarea din funcţie pentru că el va duce Republica Moldova în dezastru", a spus doctorul habilitat în drept constituţional, Alexandru Arseni.

"Domnia sa în ultima vreme s-a transformat într-un concurent electoral neînscris la Comisia Electorală Centrală. Ultimele acţiuni pe care le face preşedintele îl distanţează şi mai tare de cei care nu l-au votat. Preşedintele ar putea să fie suspendat sau nu neapărat suspendat ar putea fi la un moment dat să se iniţieze şi acţiunea de impeachment la adresa preşedintelui", a spus jurnalistul, Victor Nichituş.

Anterior, expertul constituționalist Nicolae Osmochescu a spus că Parlamentul poate să pornească procedura de impeachement în privinţa șefului statului, în baza cererii Procuraturii Generale, chiar dacă mandatul actualului legislativ a expirat.

Săptămâna trecută, Comisia Electorală Centrală a atenționat Preşedinţia să nu se mai implice în campania electorală pentru alegerile din 24 februarie, iar Partidul Socialiştilor a fost sancționat cu avertisment.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu