Invitaţii emisiunii Fabrika: Relaţiile moldo-americane au ajuns la o nouă etapă

Embed:

Asistăm la o nouă etapă a relaţiilor dintre Moldova şi Statele Unite, iar guvernarea actuală şi-a manifestat clar preferinţele geopolitice spre occident. De acestă părere sunt invitaţii emisiunii Fabrika de aseară, care consideră că ţara noastră a reuşit să creeze un canal de comunicare direct cu Departamentul de Stat şi preşedinţia SUA, instituţii care acceptă forţele politice de la Chişinău alese în mod democratic.

"Mesajul care este transmis poporului moldovenesc este următorul: voi acolo în interior determinaţi-vă cine vă conduce şi cum vă conduce, voi alegeţi, voi sunteţi într-o democraţie, iar noi vom lucra cu acei care determină în numele dumneavoastră politica ţării dumneavostră", a declarat politologul Anatol Ţăranu. 

Iar jurnalistul Octavian Bratosin susţine că relaţiile moldo-americane aveau nevoie de un restart, iar acest lucru s-a făcut inclusiv prin numirea unui nou ambasador în Statele Unite.

"Este clar că acest nou ambasador era deja cunoscut acolo, se ştia deja care sunt referinţele lui. Are o misiune grea, dar avantajele sunt evidente pentru întărirea relaţiilor şi pentru obţinerea de rezultate bune pentru Republica Moldova", a spus jurnalistul Octavian Bratosin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu