Invitaţi la Fabrika: Propaganda este periculoasă. Emisiunile ruseşti difuzate la TV trebuie înlăturate

Embed:

Propaganda rusească din cadrul emisiunilor informative şi analitice difuzate la noi în ţară este periculoasă şi trebuie înlăturată. De această părere sunt invitaţii de aseară a emisiunii Fabrika de la Publika TV. Potrivit lor, manipularea rusească se opune scopului fundamental al Republicii Moldova şi anume - integrării europene.

"Încercarea de a diminua valorile europene, când Uniunea Europeană este prezentată ca un paradis al gheilor, ca un paradis al desfrânării. Aceasta este acea propagandă care de fapt crează o anumită conştiinţă socială, politică în Republica Moldova şi care de fapt blochează ceea ce se numeşte de fapt orientarea europeană a Republicii Moldova", a declarat Anatol Ţăranu, analist politic.

Invitaţii mai consideră că propaganda străină, care nu are obiective comune cu ţara noastră este o armă îndreptată tocmai împotriva statului nostru.

"Propaganda externă este de fapt o imixtiune în spaţiul informaţional al Republicii Moldova şi respectiv o imixtiune în treburile interne ale statului nostru. Eu nu cred că televiziunile ruseşti lucrează pentru consumatorii de informaţie din Republica Moldova. Şi aici deja nu poate fi vorba de o libertate de exprimare, este deja manipulare şi propagandă", a spus Corneliu Mihalache, deputat PDM.

Proiectul de lege privind securizarea spaţiului informațional va fi dezbătut în curând în plenul Parlamentului. Propunerea de a include proiectul de modificare a Codului Audiovizualului pe agenda deputaţilor a fost făcută de Partidul Democrat.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu