Invidivizi în haine cu simbolurile Rusiei, la "marele protest" împotriva dreptului cetățeanului de a alege direct deputații (FOTO)

"Marele" protest al opoziției împotriva dreptului cetățeanului de a alege direct deputații, a înregistrat un eșec lamentabil. Doar câteva sute de persoane s-au adunat în centrul Chișinăului, la ora 12:00, chiar dacă cel puțin patru partide și-au unit eforturile pentru a mobiliza cetățenii, iar la organizare a fost implicat și extremistul pro-rus Grigore Petrenco, scrie politics.md.

Acesta și-a trimis "artileria grea" la protest. Dovadă fiind și pozele în care apar "greii" îmbrăcați în haine cu simbolurile Federației Ruse. Dar este clar că cetățenii Republicii Moldova nu apreciază inițiativa opoziției.

Chiar și unul dintre organizatori – Dumitru Alaiba a recunoscut că sunt puțini oameni. Iar organizatorii nici nu pot da vina pe vremea rea, așa cum sperau, pentru că ploaia a încetat.

Protestul este organizat de PAS, PLDM, PPDA, PN și partidul lui Grigore Petrenco, chiar dacă, oficial, câteva organizații neguvernamentale și-au asumat acest rol. În ultimele zile partidele politice menționate au făcut apeluri disperate pentru "mobilizare generală".

Oamenii sunt chemați să protesteze împotriva modificării sistemului electoral, care nu convine opoziției, în timp ce toate sondajele arată că majoritatea covârșitoare – aproximativ 80% din populație susține acest proiect.

Se pare că și Maia Sandu a înțeles acest lucru, încât într-un live pe Facebook a spus că "noi vrem să ne alegem singuri deputații", mai scrie sursa citată.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu