Investiţii străine la Strășeni. O companie italiană va deschide în curând o uzină

Embed:

Investiţii de milioane de euro la Străşeni. O companie italiană specializată în producerea cablurilor electrice planifică să deschidă la toamnă o uzină şi la noi în ţară. În urma investiției de 20 de milioane de euro vor fi create cel puţin 150 de locuri de muncă. Astăzi, viceministrul Economiei Valeriu Triboi şi investitorul străin au efectuat o vizită pe şantier.

Construcţia uzinei a început în toamna anului trecut. La prima etapă, hala de producere va avea o suprafaţă de 13 mii de metri pătraţi. Investitorii planifică să o extindă până la 20 de mii de metri. Astfel, uzina de cablaje a italienilor o va depăşi pe cea a germanilor construită la Bălţi şi va deveni cea mai mare din ţară. Oamenii de afaceri spun că nici în Italia nu au o hală atât de mare.

"Noi avem uzine, toate în Italia, cinci uzine mai mici, de asta dar în total avem 60.000 de metri pătraţi", a spus directorul executiv al fabricii de cablaje, Biagio Stamenga.

"Sunt pe primul loc în Italia, dar în primii cinci în Europa, la producerea cablurilor de tensiune joasă şi medie, cabluri de fibră optică, telefonie, este un partener foarte de nădejde", a spus viceministrul Economiei Valeriu Triboi. 

Investitorii spun că au ales să deschidă uzina de cablaje în Moldova pentru că aici li se oferă mai multe perspective de export.

"Producând în Moldova tu poţi exporta spre Europa şi în fosta Uniunea Sovietică cu nişte uşurări fiscale care sunt atractive", a mai spus Biagio Stamenga.

Uzina urmează să-şi înceapă activitatea în luna octombrie.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu