INVESTIŢII ÎN SĂNĂTATE! Centrul de Sănătate din satul Căzăneşti a fost renovat capital

Embed:
Peste 10 mii de locuitori ai raionului Teleneşti vor fi trataţi în condiţii moderne. Centrul de Sănătate din satul Căzăneşti a fost renovat capital, după ce a stat în paragină mai bine de două decenii. Acum, cei 23 de lucrători medicali care activează aici se pot bucura de condiţii de muncă la standarte europene.

- Spuneţi-mi vă rog ce vă deranjează pe dumneavoastră?
- Tensiunea.
- Tensiunea? Vă doare capul?
- Capul mă doare.

Ludmila Popa lucrează în acest centru încă din 1987. Femeia spune că până acum era nevoită să se înghesuie, împreună cu colegii, în încăperi avariate unde nu aveau nici măcar strictul necesar.

"Era încălzirea cu sobe, era foarte greu. Frig iarna, ajungeam că mi era nici cu ce de făcut focul. Condiţiile s-au îmbunătăţit desigur este încălzire centrală, este apă trasă la fiecare. E ca un vis", a spus Ludmila Popa, medic. 

Autorităţile locale au investit peste un milion de lei în lucrările de reparaţie.

"S-a investit peste un milion 300. Este o clădire acum destul de performantă, au capacitatea de a primi şi pacienţii şi de a avea şi ei obligaţiunea să şi-o îndeplinească la maxim", a spus Diana Manole, preşedintele raionului Teleneşti.

Centrul a fost dotat cu mobilier nou şi echipament de ultimă generaţie. Medicii spun că le vor fi de mare ajutor.

"Noi suntem cei care acordăm primul ajutor şi redirecţionăm mai departe dacă este nevoie pe pacienţi la diferite consultaţii, la diferiţi specialişti pentru a concretiza diagnozele în spitalele raionale sau în spitalele republicane", a spus Anatolie Cristea, şef Centrul de Sănătate Căzăneşti.

La inaugurarea centrului renovat a fost prezent şi deputatul PDM Angel Agache.

"Proiectele investiţionale ceea ce ţine de infrastructură sunt foarte necesare pentru ţară, pentru localităţile noastre, în mod prioritar pentru cetăţean. Pentru a avea acces la servicii de calitate", a spus Angel Agache, deputat PDM.

Localnicii sunt bucuroşi de noile condiţii în care vor fi trataţi.

- E binevenit, şi e foarte diferenţiat. Chiar suntem mulţumiţi încă, nu numai entuziasmaţi.

- Condiţiile sunt foarte bune. Suntem satisfăcuţi pentru tot ce s-a făcut la Centrul de Sănătate de la Căzăneşti.

- Când bolnavul vine e o atmosferă plăcută, şi întradevăr condiţii adecvate.

Centrul medicilor din Căzăneşti este unul de importanţă în zonă şi deserveşte şase sate.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu