INVESTIŢII ÎN PENITENCIARE: Două blocuri ale închisorii din Goian vor fi reparate

Embed:
Statul anunţă noi investiţii în infrastructura penitenciarelor. Până la sfârşitul anului, la închisoarea din Leova va fi deschis un bloc nou pentru deţinuţi, iar la penitenciarul pentru minori din Goian, tot în acest an, vor fi renovate alte două clădiri. Proiectele vin să soluţioneze problema suprapopulării puşcăriilor din ţară.

În penitenciar urmează să fie renovate sălile de studii, iar dormitoarele vor fi dotate cu camere de supraveghere şi detectoare antiincediu. Pentru aceste lucrări, statul va cheltui trei milioane de euro.

"Reţelele exterioare sunt pregătite deacum 95%, au rămas testările, ca atare eu cred că o scoatem în capăt până în septembrie. Materiale folosim conform cerinţelor în construcţie", a spus responsabilul de reparaţii, Andrei Gulpe.

"Acum, orientaţi spre respectarea tuturor regulilor Uniunii Europene, sunt impuse alte condiţii şi tot acest proces se face doar spre binele deţinuţilor care în viitor vor fi membri ai societăţii şi trebuie să-i educăm", a spus /şefa Penitenciarului nr. 10 din Goian, Liuba Jignea-Suveica.

Şi la penitenciarul din Leova, în acest an, va fi dat în exploatare un nou bloc pentru 110 deţinuţi. Investiţiile ajung la aproximativ 13 milioane de lei. Despre planurile de modernizare a închisorilor a vorbit şeful Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Aureliu Suhan, care a prezentat un raport de activitate.

"Graţie faptului că numărul contracarărilor a crescut, nouă nu ne rămâne decât să ne organizăm să încercăm a ne dota sistemul penitenciar cu diferite mijloace şi tehnologii informaţionale vizavi la depistarea, contracararea obiectelor interzise în sistem", a spus şeful Departamentului Instituţii Penitenciare, Aureliu Suhan.

În luna aprilie, în penitenciarele din ţară erau peste 7500 de deţinuţi, cu aproximativ 400 mai puţini decât în perioada similară din 2017.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu