INVESTIŢII ÎN INFRASTRUCTURĂ. În 2018, doar nouă străzi din Chişinău au fost reparate capital

Embed:

Peste 45 de mii de metri pătraţi de drum din municipiul Chişinău au fost reparaţi în acest an. Potrivit unui raport prezentat de şeful Direcţiei Transport, Vitalie Butucel, au mai fost investite peste 54 de milioane de lei în întreţinerea străzilor. 

Pentru reabilitarea străzilor din oraş au fost cheltuiţi 13,2 milioane de lei. De asemenea, s-au reparat capital şi aproape 14 mii de metri pătraţi de drum din suburbii, iar pentru asta s-au alocat 6,8 milioane de lei. 

Cei mai mulţi bani, peste 54 de milioane de lei s-au dus pentru întreţinerea drumurilor. 16,7 milioane de lei au fost cheltuiţi pentru plombarea străzilor din sectorul Centru. Cu cinci milioane mai puţin au fost alocaţi în sectorul Botanica, iar cu 10 milioane au fost reparate mai multe drumuri de la Ciocana.

Tot în acest an, din bugetul municipal au fost alocate 12,5 milioane de lei pentru reparaţia căilor de acces din curţile blocurilor. Muncitorii au ajuns în 59 de ogrăzi. 

Municipalitatea a investit şi în proiecte de iluminat. 64 de milioane de lei au fost rezervate pentru instalarea pilonilor şi a becurilor LED pe străzi, în parcuri, în curţi de bloc sau pe teritoriul instituţii de învăţământ.

În acest an, Direcţia Transport a mai început să repare câteva străzi, însă lucrările vor fi duse la bun sfârşit în 2019. Este vorba despre străzile Ion Creangă, 31 august şi Tighina.

De asemenea, în 2019 urmează să fie reabilitat podul de pe strada Mihai Viteazul şi se vor face lucrări de reparaţie în patru treceri subterane. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu