Investiţii importante în sectorul bancar din ţara noastră: OTP Bank Group vrea să cumpere MOBIASBANCA

Embed:

Investiţii importante în sectorul bancar din ţara noastră. OTP Bank Group, cea mai mare instituţie bancară din Ungaria, intenţionează să cumpere pachetul majoritar de acţiuni la Mobiasbancă.

Grupul din Ungaria şi Societe Generale, cea care deţine în prezent pachetul majoritar la Mobiasbancă, a încheiat deja un acord în acest sens.

Conform legii, pentru a vinde cea mai mare parte a acţiunilor, aceasta trebuie să obţină permisiunea în scris de la Banca Naţională.
Într-un comunicat pentru presă, OTP Bank Group anunţă că prin această achiziţie îşi propune să modernizeze serviciile pentru deponenți şi clienţi.

Dacă tranzacţia va fi acceptată, Mobiasbancă va funcţiona la fel ca şi până acum, iar clienţii vor putea beneficia de întreaga gamă de servicii, inclusiv cele legate de operațiunile cu depozitele, de creditare și decontări. Grupul bancar maghiar are o experienţă de activitate de peste 30 de ani şi îşi desfăşoară activitatea în nouă ţări.

Anul trecut şi Banca Transilvania a cumpărat un pachet de acţiuni în mărime de 39.2 la sută de la Victoria Bank, iar BERD a preluat împreună cu două fonduri de investiţii 40 la sută din acţiunile Moldova Agroinbank.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu