Investiţii de peste 14 milioane de euro şi locuri noi de muncă la Bălţi

Embed:

Investiţii de peste 14 milioane de euro, aproximativ 100 de locuri noi de muncă şi salarii de opt mii de lei. Asta promite să realizeze Compania austriacă Gebauer&Griller, care va deschide o fabrică în Zona Economică Liberă din oraşul Bălţi. Investitorul mizează pe vânzări anuale de până la 50 de milioane de euro, în special, pe pieţele externe.

În prima fază a investiţiei vor fi construite hale de producţie şi va fi achiziţionat utilajul.

"Firma îşi doreşte să crească, să investească la modul sigur un minim de 14 milioane de euro. Nu vom râmâne aici, ne facem calcule foarte clare de obţinere a preţului minim de producţie, astfel, încât să putem să atacăm alţi clienţi cu preţuri mai bune pentru a ne putea extinde", a menţionat Vasile Boangiu, manager de proiect.

Personalul va fi selectat în primăvar, după care viitorii angajaţi vor merge în Austria pentru o stagiere de jumătate de an.

"Sunt mecanici şomeri care stau la evidenţă care au o mică întrerupere în stagiul de muncă şi e posibil să aibă nevoie de instruire. Avem mulţi absolvenţi de la colegii, facultăţi care nu au practicat dar dacă vor fi instruiţi vor face faţă lucrurilor", a declarat directorul adjunct la Agenţia de Ocupare a Forţei de Muncă Bălţi, Raisa Prodan.

În acest an, şi alţi investitori intenţionează să-i extindă afacerile.

"În afară de aceasta ei au mai rezervat spaţiu pentru extindere. Cei ce ţine de compania Dreaxel Maier  preconizează la sfârşitul lui martie să deschidă un şantier de construcţie, va fi o extindere de două ori mai mare", a conchis Ciobanu Marin, administrator la Zona Economică Liberă Bălţi.

Gebauer&Griller este a treia companie străină din industria auto care îşi lansează producţia în Moldova, după compania germană Dreaxel Maier şi corporaţia franceză Lear.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu