Investiţii de milioane la una dintre cele mai mari companii de producere a ambalajelor de sticlă. Vor fi create peste 100 de locuri noi de muncă

Embed:

Începând cu anul viitor, unul dintre cei mai mari producători de ambalaje din sticlă de la noi va scoate pe piaţă butelii pentru ambalarea berii, apei minerale, dar şi recipiente destinate alimentelor pentru copii.

Acest lucru va fi posibil datorită implementării în premieră a unui nou proces de fabricare, cu suportul unui proiect în valoare de 17 milioane de euro, finanţat de europeni. Astfel, capacitatea de producţie a fabricii ar urma să crească cu 60 la sută.

Noua tehnologie presupune fabricarea vaselor cu sticlă mai groasă şi mai rezistentă. Pentru aceasta, urmează să fie construit un cuptor de ultimă generaţie, unde sticla va fi topită. Astfel, materia primă va fi utilizată mult mai eficient, iar costul de producere va scădea.

"Va permite să avem segmente noi de producţie finită. Mai mult de 50 procente din marfă noi exportăm în UE, cerinţele de calitate sunt înalte şi noi vom avea posibilitate să facem faţă concurenţei", a spus Oleg Baban, directorul fabricii.

Directorul întreprinderii, Oleg Baban, a precizat că şi celelalte secţii de producere vor fi modernizate. Drept urmare, vor fi create peste 100 de locuri noi de muncă.

"Să penetrăm pieţe şi segmente care până acum nu era posibilitate. Emisiile de NOX, în urma utilizării acestor arzătoare speciale va fi redusă la minim. Cel mai mare efect îl va avea piaţa locală. Vor putea accesa o diversitate cu mult mai mare a producţiei", a spus Oleg Baban, directorul fabricii.

În urma schimbărilor, vor fi îmbunătăţite şi condiţiile de muncă pentru angajaţi.

"Procesele vor fi automatizate, şi respectiv vom utiliza mai puţin personal. Îmbunătăţirea condiţiilor de muncă duce la un trai mai bun", a spus Larisa Harabagiu, angajată.

"Avem pierderi, avem stopări de secţii, de maşini. Sper că după reconstrucţie asta va fi eliminat", a declarat  Igor Volcanov, angajat.

Aflat într-o vizită de lucru la această întreprindere, ministrul economiei, Chiril Gaburici a precizat că şi în 2019, autorităţile vor implementa reforme menite să sprijine mediul de afaceri.

"Ca Guvern noi ne-am făcut toate promisiunile. Le-am dat lor condiţii ca să se dezvolte, să-şi poată convinge acţionarii să aducă investiţii noi. Astea nu sunt doar cifre 60 la sută producere mai mult. Asta înseamnă locuri de muncă noi, asta înseamnă investiţii în economia Republicii Moldova", a spus Chiril Gaburici, ministrul Economiei.

În prezent, fabrica exportă vase din sticlă în 24 de ţări.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu