Investiţii de milioane de lei. Instituţiile de învăţământ din ţară care ar putea fi renovate în acest an

Embed:

Cinci licee și un gimnaziu din șase raioane vor fi renovate în acest an. Guvernul va aloca în acest scop peste 100 de milioane de lei. Banii au fost oferiţi sub formă de împrumut de Banca Mondială în cadrul proiectului "Reforma în educație". Documentul urmează să fie discutat astăzi de Cabinetul de miniștri. 

Cei mai mulți bani va primi Liceul Teoretic "Meşterul Manole" din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni. Pentru lucrările de renovare a acestei instituții vor fi transferate aproape 25 de milioane de lei. Ceva mai puțin, aproximativ, câte 20 de milioane de lei, vor fi alocate pentru liceul "Mihai Eminescu" din satul Sipoteni, raionul Călărași și liceul "Lucian Blaga" din orașul Iargara, Leova.

Aproape câte 18 milioane de lei vor primi liceul "Vasile Pîrvan" din comuna Gotești, Cantemir și liceul "Silvian Lucaci" din orașul Costești, Râșcani. Cei mai puțini bani vor fi alocați pentru modernizarea gimnaziului "Alexandru cel Bun" din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni.

Proiectul, care prevede renovarea şcolilor urmează să fie implementat de administraţiile publice locale din fiecare raion. Pentru a nu admite abateri în procesul de lucru, acesta va fi monitorizat de reprezentanţii Ministerului Educaţiei. Sumele vor fi alocate pentru schimbarea rețelelor electrice, a sistemelor de alimentare cu apă și canalizare, dar și pentru construcția stațiilor de epurare și a centralelor electrice.

Anul trecut, în total, au fost reparate peste 1300 de școli din țară. Costurile s-au ridicat la aproximativ 200 de milioane de lei, bani alocați din bugetul de stat.

 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu