Investiţii de 300 mil. de euro în Moldova. Primul magazin Kaufland va fi deschis în sectorul Botanica. Ce salarii vor avea angajaţii

Embed:

O importantă companie germană va investi în Moldova 300 de milioane de euro în următorii ani şi va crea două mii de locuri de muncă. Mai exact, vor fi deschise 20 de supermarketuri în mai multe localităţi din ţară, iar jumătate din produsele de pe rafturi vor fi autohtone. Macheta primului magazin a fost prezentată pe şantierul de construcţii, iar la eveniment au fost prezenţi mai mulţi oficiali, printre care şi premierul Pavel Filip.

Primul magazin va fi deschis în sectorul Botanica al Capitalei. Acolo au fost create 100 de locuri de muncă, iar majoritatea dintre ele au fost deja ocupate. Potrivit reprezentanţilor reţelei de magazine din Moldova, România şi Cehia, investiţiile au fost posibile datorită sprijinului acordat de Guvern.

"Noi, nemţii, putem învăţa multe din amabilitatea, sinceritatea şi ospitalitatea extraordinară a oamenilor de aici, am găsit şi un climat investiţional extrem de bun", a menţionat Marco Hössl, director general reţelei din Moldova, România şi Cehia.

Premierul Pavel Filip a salutat venirea în ţara noastră unui investitor străin atât de important: "Reforma Guvernului a fost nu în ultimul rând un mesaj către investitori că statul vrea să reducă din birocraţie în relaţia cu businessul, dar cel mai important, aşa cum ne-am propus, Guvernul îşi doreşte să fim un prieten al oamenilor de afaceri".

Măsurile luate de Guvern pentru a îmbunătăţi climatul investiţional din Moldova au fost salutate şi de ambasadorul Germaniei la Chişinău.

"Noi venim aici, pentru că posibilităţi de a investi sunt foarte bune. Apreciem foarte mult că Guvernul Moldovei a făcut totul pentru a uşura atragerea investiţiilor în Republica Moldova", a declarat Angela Ganninger, ambasador al Germaniei în Moldova.

Ambasadorul Uniunii Europene în Moldova, Peter Michalko, nu a putut fi prezent la eveniment, dar a ţinut să transmită un mesaj de felicitare cu ocazia lansării proiectului de investiţii.

"Acordul de Asociere dintre UE şi Moldova creează condiţii pentru creşterea schimburilor comerciale, dar şi pentru venirea unor investitori europeni în Moldova. Ei aduc aici noi locuri de muncă, oferte, investiţii, dar şi servicii şi noi condiţii pentru Moldova", a declarat Peter Michalko, ambasadorul UE în Moldova.

Potrivit celor de la companie, salariul angajaților în reţeaua de magazine va fi de cel puțin 7.500 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu