Investiţie de sute de milioane de euro! În 2018, vor fi reabilitate drumurile naţionale, dar şi cele locale din ţară

Embed:

Investiţiile statului în reconstrucţia şi reparaţia drumurilor va creşte considerabil în anul 2018. Vor fi reabilitate atât drumurile naţionale, dar şi cele locale, ce asigură legătură între localităţile rurale. În acest scop sunt disponibile deja aproape 400 de milioane de euro de la finanțatorii externi. Totodată, va fi majorată semnificativ și contribuția din Fondul Rutier în acest sens. 

"În prezent avem resurse de aproape 300 de milioane de euro disponibile ca linie de finanțare din partea acestora, doar pe dimensiunea BERD și BEI. Alte 80 de milioane de euro dolari sunt semnate din partea Băncii Mondiale, gata pentru dezvoltarea infrastructurii locale sau regionale între comune sau localități", a declarat ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian calmîc.

Ministrul Economiei a mai declarat că finanțatorii externi sunt îngrijorați de ritmul de implementare a proiectelor de reabilitare a drumurilor. Motiv pentru care autoritățile vor să găsească soluții pentru accelerarea acestora, iar contractele cu unele companii care au înregistrat restanțe majore au fost reziliate. În acest an, pentru reparația a 200 de kilometri de drumuri naționale, regionale, locale și comunale s-au cheltuit aproape o sută de milioane de euro.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu