Investigaţie: Rusia a pus la cale o lovitură de stat în Muntenegru

Embed:

O investigație a agenției de presă britanice Telegraph confirmă că Rusia a pus la cale o lovitură de stat în Muntenegru și a plănuit asasinarea fostului premier Milo Djukanovic. Tentativa ar fi avut loc în toamna anului trecut, chiar în ziua alegerilor parlamentare, pentru a împiedica țara să intre în NATO.

Autoritățile muntenegrene au dat în căutare internațională doi presupuși agenți ruși care ar fi organizat puciul. Aceștia au petrecut luni întregi recrutând și pregătind un grup de naționaliști sârbi pentru a ataca sediul Parlamentului de la Podgorica, deghizați în polițiști. La un semn, aceștia trebuiau să intre înăuntru și să deschidă focul, astfel ca oamenii să creadă că poliția trage în ei.  

Planul a fost zădărnicit de serviciile secrete muntenegrene cu doar câteva ore înainte ca acesta să fie pus în practică.

Anterior, portalul Deschide.md a publicat o investigație care a demonstrat că cei doi agenți ruși ar fi fost pregătiți în Moldova și ar fi plănuit acțiuni similare în țara noastră în 2014. Autoritățile de la Moscova respinge toate aceste acuzații.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu