Investigaţie: Penalul fugar Usatîi avea legături strânse cu interlopul Druţă şi killerul Proca. DEZVĂLUIRI ŞOCANTE

Embed:

Penalul fugar Renato Usatîi avea legături strânse cu hoţul în lege Ion Druţă, alias Pisateli, şi killerul Vitalie Proca. Anume lor actualul primar de Bălţi le-a încredinţat eliminarea fizică a bancherului rus Gherman Gorbunţov. Detaliile despre pregătirea atentatului sunt prezentate într-un documentar al jurnaliştilor de la portalul zeppelin.md. În investigaţie se arată cum  Usatîi l-a folosit pe Proca pentru a şterge urmele crimei. 


Adresa de domiciliu a bancherului rus la Londra, killerii o aveau de la Usatîi, fapt confirmat chiar de interlopul Pisateli:

"- Adresa lui Gorbuntov din Anglia cine v-a dat-o?
- Renato, prin cumatru lui Ghena".

Opt luni mai târziu, în noiembrie 2012, o altă tentativă de omor era să zguduie Bucureștiul. Autorul este același - Vitalie Proca, cel care a acționat la fel ca şi în Londra. Singura diferență este că de această dată Pisateli nu i-a oferit un pașaport fals, iar asasinul a intrat în România cu identitatea sa.

Când anchetatorii britanici şi cei români au descoperit că în ambele cazuri a tras una și aceeași persoană, Renato Usatîi a decis să-l ascundă pe Proca şi a organizat fuga acestuia la Moscova. 

Vitalie Proca a fost reținut într-o stație de metrou din capitala Rusiei, în data de 6 februarie. În documentar se menţionează că decizia de a-l încătuşa pe killer i-a aparţinut lui Renato Usatîi. Acest plan le convenea şi celor de la Căile Ferate Ruse, până când avocații lui Gherman Gorbunțov au ieșit la contact cu Proca, de la care încercau să obțină declarații. Înţelegând că dacă Proca ar putea să-i pomenească numele, Usatîi hotărăşte că asasinul trebuie extrădat în România.

Într-o conferinţă de presă, avocaţii lui Renato Usatâi au declarat că informaţia dezvăluită în documentar nu poate fi folosită ca probă împotriva clientului lor.

"După părerea noastră se încearcă iarăşi o provocare prin faptul că organul de urmărire penală nu vede şi nu poate depista probe concludente şi certe, încearcă să influenţeze poporul, încearcă să dobândească probe prin alte mijloace.", a spus avocatul Ion Cerga.


Acum un an, Renato Usatîi a fost dat în căutare internațională, fiind învinuit de tentativă de omor a bancherului rus Gherman Gorbunțov. De asemenea, el este acuzat că ar fi influenţat depozițiile presupusului killer. Usatîi a fugit la Moscova, unde se află şi astăzi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu