Investigație MTM: AVEREA NESPUSĂ a lui Andrei Năstase. De unde a câștigat SUTE DE MII DE EURO

Embed:

La doar 41 de ani este proprietarul unei case de milioane, conduce mașini de lux, iar banii nu par a fi o problemă pentru el și familia sa. Vorbim despre cel mai tânăr pretendent la fotoliul de președinte al Republicii Moldova, controversatul avocat și pretinsul luptător pentru dreptate și adevăr, Andrei Năstase.

Ajuns în spațiu public, Năstase a încercat în fel și chip să evite discuțiile despre averea sa, care, potrivit presei, ar proveni din bani murdari. Însă, fiind pretendent la șefia statului, finul oligarhului Victor Țopa a fost obligat prin lege să-și facă publică averea. 

Paradoxal, dacă este să credem declarației sale de avere, omul era putred de bogat. Ce-i drept, nu a obținut nici un leu din salariul său de avocat, în schimb s-a ales din alte presupuse surse legale cu suma de 160.563 de euro, cam vreo 3 milioane și jumătate de lei. Am încercat să aflăm de unde anume provin aceşti bani, doar că Năstase nu a răspuns la apelurile noastre.

Există doua variante: ori Andrei Nastase este magician şi pe conturile lui au aterizat aceste 160.000 de dolari sau el face uz de vechile scheme de proprie remunerare. Adică extrage bani din off-shor-urile lui Victor Ţopa. Exact cum i-a extras atunci când a transferat pe conturile mamei şi soacrei câte 100.000 de euro.

Pe lângă zecile de mii de euro obținute din așa numitele alte surse legale, Năstase a indicat în declarația sa de avere încă aproape un milion de lei. La capitolul bunuri imobile, el a indicat mai multe case şi un apartament. Cel mai scump imobil al familiei Năstase este situat într-o zonă selectă de la periferia Capitalei.

Oficial, această casă impunătoare, ridicată pe un lot de șapte ari, are o suprafață de 156 de metri pătrați și este estimată la puţin peste 2 milioane de lei. În realitate, suprafaţa imobilului de trei nivele este de aproximativ 450 de metri pătraţi. Cu totul altul este şi preţul acestuia.

"Preţul care este cerut sau cu care se expun aşa case este undeva în acea regiune de la 200 la 300 de mii de euro", a precizat Nicolae Ostafeiciuc, director al unei agenții imobiliare.

Adică, imobilul lui Andrei Năstase costă aproape 7 milioane de lei. Ce-i drept, acest imobil, oficial, nu îi aparține candidatului Năstase, ci mamei sale, o femeie de 77 de ani.

Alte două case pe care Năstase le-a indicat în declaraţia de avere se află în comuna Bubuieci din suburbia Capitalei şi în satul său de baştină. Tot aici liderul DA mai deţine şi două hectare de teren agricol.

În 2010, Năstase a devenit proprietarul unei garsoniere în preajma străzii Munceşti, a unui lot de patru ari în zona Durleştilor dar şi a unui teren de 25 de ari în satul Bâc, din suburbia Capitalei, pe care la procurat de la soacra sa.

Candidatul la funcţia de șef al statului are în proprietate şi două automobile, inclusiv unul de lux care este exploatat în Germania, acolo unde locuieşte familia acestuia. Potrivit declarației depuse la CEC, averea lui Andrei Năstase ar putea fi estimată la 12.500.000 de lei.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu