INVESTIGAȚIE! Mama lui Andrei Năstase "a împrumutat" peste un milion de lei firmei lui Victor Țopa

Mama lui Andrei Năstase, care spune că adună bani din pensie pentru o intervenție chirurgicală, i-a împrumutat firmei „Euroleasing”, ce aparține lui Victor Țopa, aproape un milion și jumătate de lei.

Recent, banii i-au fost returnați bătrânei. Dezvăluirile au fost făcute în cadrul unei noi ediții a emisiunii „Comisarul”, publicată pe site-ul moldova24.info.

În investigație, jurnalistul Gabriel Călin face dezvăluiri despre schemele de spălare de bani ale interlopului Victor Țopa și rolul în acest scenariu al lui Andrei Năstase, finul lui Țopa.

Autorul materialului susține că, pe lângă cele o sută de mii de euro, pe conturile mamei lui Andrei Năstase au mai fost transferate alte șase milioane de lei. Aproape 1,5 milioane de lei din acești bani au fost transferați de firma „Euroleasing”, care aparține lui Victor Țopa.
 
"Reiese că mama lui Andrei Năstase i-a împrumutat cu 1.5 mln lei, iar Victor Țopa i le-a întors mai târziu."

Liderul Partidului „Demnitate şi Adevăr”, Andrei Năstase, a recunoscut că a transferat milioane pe conturile mamei şi ale soacrei sale. Mama acestuia a rămas surprinsă să afle despre aceasta.

 "Doamne, care zice, să-l ardă Dumnezeu. Aţi ştiut de aceşti bani? – Nu, cine v-a spus minciuna asta. Fiul dvs a spus. A spus el? Spuneţi-i că nu e drept, nu mi-o pus nimic."

"Eu mi-am muncit banii aici și în străinătate, i-am adus acasă. O parte din ei mi-am construit casă, mi-am cumpărat un teren. O altă parte din ei am pus pe contul mamei mele și tot aceeași sumă, cam aceeași sumă am pus-o pe contul soacrei mele."

Potrivit investigației jurnalistice, banii au o proveniență dubioasă.

"Banii despre care vorbim sunt, de fapt, banii spălați din aviația civilă, atacul raider asupra BEM și ASITO. De pe firmele offshore banii erau transferați în conturile mamei și soacrei lui Andrei. Ulterior, erau transferați Euroleasing-ului ca mai apoi să îi întoarcă mamei înapoi. Iar Andrușa nu făcea nimic altceva decât să implementeze procedura veche ca lumea numită în popor ABNAL, spălarea banilor și transformarea lor în cash."

În investigație se mai spune că treptat, Andrei Năstase pierde din încrederea cetățenilor și că liderul Partidului „Demnitate şi Adevăr” ar trebui anchetat.

"Mitul cinstitului Năstase se dezumflă. Din lider popular, din zi ce trece oamenii încep să-l perceapă ca pe un mincinos și îl văd așa pe bună dreptate. Ori, fostul coleg de facultate al lui Filat nu e decât un executor fidel al nașului Victor Țopa. Un executor care trebuie să fie anchetat, cum îi place lui să spună, de o justiție corectă, necapturată."

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu