INVESTIGAŢIE. Germania anchetează 64 de presupuşi jihadişti din rândul armatei

Agenţia germană de informaţii militare a anunţat că a lansat o investigaţie în cazul a 64 de presupuşi islamişti extremişti, care sunt angajaţi în cadrul forţelor armate, informează Reuters, scrie Digi24.ro.

Un purtător de cuvânt al ministerului Apărării a explicat că printre cei 64 de presupuşi jihadişti se numără atât angajaţi civili ai armatei, precum şi militari activi.

În perioada 2007-2016, circa 30 de islamişti extremişti s-au alăturat luptătorilor Statului Islamic din Siria şi Irak, după ce au fost angajaţi în cadrul armatei germane. De asemenea, 19 persoane au fost demise din cadrul forţelor armate germane, după ce s-a descoperit că aveau motivaţii extremiste.

Germania s-a confruntat în ultimele luni cu un val de atacuri violente asupra civililor, dintre care două au fost revendicate de către jihadiştii Statului Islamic.

În prezent, serviciile secrete militare pot face verificări doar asupra persoanelor deja angajate în rândul forţelor armate. Însă, parlamentarii germani au propus amendarea legislaţiei, pentru ca recruţii să fie supuşi acestor verificări, pentru a se determina dacă aceştia urmăresc să primească antrenamentul militar doar pentru a se alătura ulterior unei grupări teroriste.

Armata germană angajeză circa 250.000 de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu