INVESTIGAŢIE: Dumitru Alaiba a fost angajat la Cancelaria de Stat contrar legii (DOC)

Fostul consilier al lui Vlad Filat, actual deputat pe listele PAS, Dumitru Alaiba, a fost angajat la Cancelaria de Stat prin încălcarea legii. Potrivit jurnaliştilor de la Vocea Basarabiei, angajarea lui Alaiba în anul 2009, în funcția de şef adjunct al Direcţiei politici, planificare strategică şi asistenţă externă a Cancelariei de Stat, a fost una care a omis procedura legală de concurs, fiind numit în funcție în baza unei cereri personale.

Jurnaliştii au făcut un demers în acest sens la Cancelaria de Stat şi iată ce răspuns au primit:

"Cu referire la demersul din 24 aprilie 2019, prin care solicitaţi de a vă oferi decizia Comisiei de Concurs privind angajarea în anul 2009 a dlui Dumitru ALAIBA în funcţia publică de şef adjunct al Direcţiei politici, planificare strategică şi asistenţă externă a Cancelariei de Stat, comunicăm că o asemenea decizie nu există, or dl. ALAIBA a fost numit în funcţie în baza cererii personale, dar nu în urma desfăşurării procedurii de concurs, cum prevede art. 28 şi 29 din Legea nr. 158/2008 cu privire la funcţia publică şi statutul funcţionarului public".

Deputatul PAS Dumitru Alaiba deocamdată nu a comentat aceste acuzaţii. 

În investigaţie se mai spune că anterior, Alaiba a apărut într-un material, unde este menționat că ar fi gestionat defectuos fondurile europene, alături de alți doi colegi de-ai săi. Mai exact, autoritățile europene au constatat nereguli în gestionarea fondurilor europene în perioada în care Alaiba activa în cadrul Cancelariei de Stat, fiind responsabil de repartizarea banilor donați de UE, alături de nașul său de cununie, Victor Bodiu.

Atunci, Alaiba a avut o reacţie scurtă pe facebook, acesta a scris că „Au mai rămas două zile de campanie. Mai răbdați minciunile?”.

O altă acuzaţie gravă, care îi este adusă lui Dumitru Alaiba ţine de faptul că mai mulți blogg-eri l-au învinuit că ar fi condus o echipă de trolli și site-uri de propagandă în favoarea liberal-democraților, chiar din clădirea guvernului Republicii Moldova. 

Jurnaliştii de la Vocea Basarabiei mai scriu şi despre faptul că Dumitru Alaiba a fost învinuit de implicarea în furtul miliardului. În perioada electorală, unul dintre candidaţii independenţi, Alexandrin Patron, a scris că Dumitru Alaiba, în momentul în care lucra la Guvernul Republicii Moldova, se afla în subordinea nașului său de la prima căsătorie, Victor Bodiu, care la rândul său era mâna dreaptă a lui Vlad Filat și care era implicat la cel mai înalt nivel în devalizarea Băncii de Economii și furtul miliardului.

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu